Petitchef

Prajitura cu mere la tava

Desert
8 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Pentru aluat:


- 500 g. faina

- 250 g. margarina

- 1 varf de cutit sare

- 2 linguri zahar

- 1 plic praf de copt

- 150 ml. apa calduta


Pentru umplutura:


- 8 mere

- 2 lingurite scortisoara

- 10 linguri zahar

- 6-8 linguri gris


Pentru ornat:


- zahar pudra

Preparare

Etapa 1

Se cerne faina si praful de copt si se framanta, intr-un castron incapator, cu margarina, taiata bucatele.

Etapa 2

Se adauga zahar, sare si apa calduta si se framanta in continuare, pana cand aluatul se desprinde de pe maini . Daca aveti timp, infoliati-l si lasati-l la frigider pentru cca. 10-15 minute.

Etapa 3

Se imparte aluatul in doua:
Se intinde jumatate din el in forma dreptunghiulara, pe o planseta infainata si se transfera in tava tapetata cu hartie de copt.

Etapa 4

Se presara deasupra, cat mai uniform, 3, 4 linguri de gris.

Etapa 5

Se decojesc si se rad merele pe razatoarea mare; se stropesc cu putina zeama de lamaie ca sa nu se innegreasca si se amesteca cu zahar si scortisoara. E foarte important sa faceti asta doar in momentul in care intindeti aluatul, deoarece merele in combinatie cu zaharul lasa prea multa zeama, fapt ce va poate compromite aluatul.

Etapa 6

Se intinde compozitia de mere peste aluatul din tava, se presara restul de gris, si se acopera cu cealalta jumatate de aluat, intinsa la fel ca prima. Se inteapa cu o furculita din loc in loc pentru ca aburii sa-si faca loc nestingheriti :P, si sa nu umfle aluatul.

Etapa 7

Se da prajitura la cuptor , la 180 grade C. pentru cca. 30-35 de minute. Se lasa la racit si se feliaza, dupa plac. Se pudreaza cu zahar pudra si se serveste...nu chiar fierbinte, desi tentatia e mare.

Etapa 8

A facut-o seara si ma bucur enorm ca a fotografiat-o rapid, caci pana dimineata n-a prea ramas mare lucru.




Comentarii (55):

mariana stela_p2013, 06/04/2018

Este foarte buna . Eu o fac cu unt si mai adaug un galbenus + un ou intreg iar in loc de praf de copt pun bicarbonat de sodiu dizolvat cu putin otet. In aluat nu pun zahar iar merele le calesc putin cu zahar.

(0) (0) Abuz
28/08/2015

Reteta este buna dar nu voi folosi margarina. Am unt care este mai sanatos. Iar merele am sa le calesc cu putin zahar.

(2) (0) Abuz
01/11/2013

Fff buna ,eu am facut merele fara zahar si fara gris mai''dietetica'' si a iesit ff buna

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
06/06/2014

Cea mai buna prajitura de post este simpla si gustoasa.chiar acum am bagat-o la cuptor

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/03/2013

Este foarte gustoasa,nu se lipeste de tava,aluatul nu se cruzeste.Am facut si eu.

(0) (0) Abuz
13/07/2012

Foarte tare reteta continua sa ma scri
cu drag Madalina

(0) (0) Abuz
14/10/2016

Buna...dar eu am pus lapte nu apa si am adaugat si 2 oua in aluat

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
16/03/2013

Este foarte buna,pot sa spun ca am mancat si mi-a placut ff mult!

(0) (0) Abuz
22/01/2014

Este foarte buna aceasta prajitura ma bucur ca am incercatoi

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
30/07/2013

Arata deliocios..o pregatesc si eu chiar azi:X

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:


Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de HalloweenBunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale