Petitchef

Prajitura de post cu mere

Aperitiv
2 porții
40 min
40 min
Foarte ușor
1496 Kcal

Ingrediente

Numarul de porții: 2
1 kg de mere

500 g faina

20 g drojdie

50 ml ulei de masline

4-5 linguri de zahar

Preparare

  • Electrocasnice: aragaz, Electroherd
    Accesorii de Bucatarie: razatoare de bucatarie, tava de cuptor
  • Se framanta un aluat din faina, apa, drojdie, 1 lingura de ulei si se lasa la dospit cca 30 de min.
  • Intre timp se spala merele, se curata de coaja si se dau pe razatoare, dupa care se amesteca cu zaharul.
  • Se incinge putin ulei de masline si se calesc merele 4 minute.
  • Se intind 2 foi de aluat, una se aseaza in tava de cuptor unsa cu ulei, apoi merele si in final cealalta foaie de aluat.
  • Se da la cuptor pana se rumeneste cca 40 de minute.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (816g)
Calorii: 1496Kcal
  • Carbo: 269g
  • Grăsimi: 26.4g
  • Grăsimi sat.: 3.9g
  • Proteine: 31.7g
  • Fibre: 19.7g
  • Zahăr: 95.7g
  • ProPoints: 39
  • SmartPoints: 55

Poze

Prajitura de Post cu Mere, poza 1
Prajitura de Post cu Mere, poza 2
Prajitura de Post cu Mere, poza 3
Prajitura de Post cu Mere, poza 4
Prajitura de Post cu Mere, poza 5
Prajitura de Post cu Mere, poza 6
Prajitura de Post cu Mere, poza 7
Prajitura de Post cu Mere, poza 8
Prajitura de Post cu Mere, poza 9
Prajitura de Post cu Mere, poza 10
Prajitura de Post cu Mere, poza 11
Prajitura de Post cu Mere, poza 12
Prajitura de Post cu Mere, poza 13

Întrebări:




Comentarii (15):

23/03/2014

Buna

(0) (0) Abuz
14/12/2013

BUNA

(0) (0) Abuz
09/12/2013

Minunata prin insasi simplitatea ei , aceasta reteta . Eu am modificat-o putin . In prima varianta am adaugat si scortisoara din belsug si zahar rapadura ( din melasa ) . Iar in cea de-a doua varianta , am pastrat scortisoara , nu am mai pus deloc zahar , si peste bucatile calzi de prajitura am turnat un sirop facut din miere de salcam amestecata cu zeama de la o lamiae . Mierea de salcam este foarte usor de folosit pt ca nu se cristalizeaza ( zahariseste ) si are o aroma foarte bogata si un gust deosebit .

(0) (0) Abuz
07/12/2013

E USOR DE PREGATIT SI FOARTE GUSTOASA!

(0) (0) Abuz
27/11/2013

Foarte bine

(0) (0) Abuz
21/11/2013

Nu sunt date toate cantitatile. Cata apa?

(0) (0) Abuz
02/08/2013

PT CINE TINE POS E BUNA,ŞI NATURALA

(0) (0) Abuz
27/06/2013

Super ...

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Super

(0) (0) Abuz
23/04/2013

E te

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Prajitura cu mere si biscuiti(de post)
Prajitura cu mere si biscuiti(de post)
12 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura cu mere si glazura de cacao (de post)
Prajitura cu mere si glazura de cacao (de post)
8 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Prajitura rasturnata cu ananas
Prajitura rasturnata cu ananas
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Prajitura la microunde
Prajitura la microunde
6 porții
15 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Prajitura cu iaurt la microunde
Prajitura cu iaurt la microunde
6 porții
20 min
Foarte ușor

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.