Petitchef

Tarta cu caise si frangipane

Desert
6 porții
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Crema frangipane:

Preparare

  • Se amesteca sarea cu faina, se adauga untul si se amesteca pana la obtinerea unei texturi sfaramicioase. Se adauga si apa, ne dorim un aluat legat insa nu exagerati cu framantatul, bucatile de unt se mai vad prin aluat, deci trebuie numai sa stea legat.
  • Toate acestea se pot face si-n robotul de bucatarie, pulsand ingredientele pana se leaga. Imbracam aluatul in folie de celofan si dam la rece pt 30 de minute. Se scoate si lasa la temperatura camerei 5 minute apoi se intinde direct pe foaia de pergament cu care va merge la cuptor, ne dorim un diametru de 20-22cm.
  • Se amesteca toate si se unge blatul de tarta de mai sus, lasand cam 7cm de aluat fara cremas se astern frumos fructele si se ridica marginea de aluat peste tarta, incretind aluatul ca-n imagine se unge frumos cu un galbenus diluat cu un strop de apa.
  • Se coace la cuptorul preincalzit la 200C (400F) pana se rumeneste frumos aluatul.

Rețete inrudite

YouTube


Poze

Tarta cu caise si frangipane, poza 1
Tarta cu caise si frangipane, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta rasturnata cu caise
Tarta rasturnata cu caise
8 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu caise fara gluten
Tarta cu caise fara gluten
8 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

12 retete cu Caise 12 retete cu Caise Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.