Petitchef

Scovergi (Sau Uscatele)

Altele
4 porții
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Sau:

Preparare

  • Se pune intr-un vas faina ,iar in mijloc se pun cate 2 linguri de zahar,ulei,otet,lapte.
  • Se framanta bine si se intinde pe un blat pudrat bine cu faina ,o foaie foarte subtire.
  • Taiem foaia in patratele (cu latura de 5-6 cm) si crestam oblic mijlocul fiecarui patratel. Scoverga o facem tragand un colt al patratului prin gaura formata.
  • Punem faina in vasul in care vom framanta aluatul si in mijlocul ei facem o gropita in care punem drojdia. Adaugam cateva linguri de apa calduta pentru a se dizolva drojdia si amestecam. Apoi punem si restul de apa, sarea si zaharul.
  • Amestecam pana cand vom incorpora faina treptat, apoi incepem sa framantam aluatul. Aluatul trebuie framantat pana cand devine usor elastic si se desprinde de pe maini si de pe vasul in care framantam .
  • Daca e nevoie, mai adaugam faina, aluatul trebuie sa fie suficient de tare pentru a fi intins cu sucitorul.
  • Se lasa aluatul la dospit cam o jumatate de ora si apoi intindem foaia si modelam scorvergile.Se pune faina si se intinde o coca foarte subtire Pe blatul pe care intindem aluatul trebuie pusa faina suficienta ,pentru a nu se lipi aluatul de blat.
  • Se lasa aluatul la dospit cam o jumatate de ora si apoi intindem foaia si modelam scorvergile.
  • Se pune faina si se intinde o coca foarte subtire Pe blatul pe care intindem aluatul trebuie pusa faina suficienta ,pentru a nu se lipi aluatul de blat.


Întrebări:




Comentarii:

21/01/2014

F bune

(0) (0) Abuz
27/12/2013

Delicioase...

(0) (0) Abuz
26/11/2013

Dupa care o mancam asa, ca pe o coca cruda? Ce urmeaza, se coace la cuptor, se fierbe, se pune la dospit?

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Perfecte

(0) (0) Abuz
23/01/2012

Una sunt scovergile ,alta sunt uscatelele fara oua? Nu imi plac retetele astea doua!!!!

(0) (0) Abuz
22/01/2012

Acestea sunt scovergi nu uscatele nu sunt fragede

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
Vinete pane cu pesmet panko, curry japonez în stil katsu
2 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Salata de cartofi, ton si rosii
Salata de cartofi, ton si rosii
2 porții
15 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Cartofi copți cu chimichurri
Cartofi copți cu chimichurri
4 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează