Petitchef

Tarta cu capsuni sau cu fructe asortate ?

Desert
6 porții
30 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
aluat foietaj

- o foaie

- 6 galbenusuri

- 4oo ml lapte

- 100 g zahar

- un varf sare

- 40 g faina

- 1 lingura de esenta de vanilie

- 70 g frisca batuta

- capsuni / struguri/ zmeura / kiwi/ banane

- sau toate la un loc

- unt pt uns tava

- 1 plic gelatina rosie sau transparenta- depinde de fructe

Preparare

  • E foarte important sa tineti aluatul in frigider pana in momentul in care il folositi. Ungeti bine tava de tarta cu unt si apoi puneti-o in frigider pt 10 min. Intindeti aluatul de foietaj cu sucitoarea in asa fel incat sa depaseasca marginile tavii. Puneti aluatul peste tava, aranjati-l in interior. Ca sa intepartati excesul de aluat treceti cu sucitoarea peste marginile tavii.
  • Mai puneti si tava cu aluatul pentru 30 min in congelator (tava se poate pastra cam o saptamana asa in congelator). Intre timp incalziti cuptorul la 200 C si ungeti o folie de aluminiu cu unt.
  • Scoateti tava din congelator, intepati aluatul cu o furculita, asezati folia de aluminiu cu untul pe aluat si deasupa puneti fasole/ orez ca sa nu se ridice foietajul. Dati la cuptor 15 min la 200 C.
  • Daca s-a ridicat totusi aluatul, sau au trecut cele 15 min, scoateti tava din cuptor, indepartati fasolea si aluminiul, apasati aluatul si mai dati inca 10 min la cuptor la 160 C cu ventilatie in ultimele 5 min. Scoateti tava si lasati sa se raceasca.
  • Crema de patiserie: Bateti celelalte 6 galbenusuri cu zaharul pana la culoarea galben pal. Adaugati treptat faina cernuta. Amestecand cu un tel adaugati si laptele in fir subtire. Puneti pe foc mediu si amestecati continuu pana cand se ingroase.
  • Luati de pe foc si acoperiti suprafata cremei cu o folie de plastic unsa cu unt ca sa nu se formeze o "piele" si lasati-o sa se raceasca.
    Cand crema de patiserie e destul de rece, adaugati cu telul frisca batuta, rand pe rand cate o lingura.
  • Asamblarea: Asezati foietajul pe platoul pe care urmeaza sa fie servit. Puneti crema peste si nivelati. Lasati la rece cat timp taiati fructele.
    Taiati fructele rondele sau in jumatati, depinde ce fel de fructe sunt si cum doriti sa arate. taiat capsuni in trei, strugurii in doua si bananele si kiwi in rondele. Aezati fructele una peste alta in cerc.
    Incalziti 200 g apa si turnati gelatina in ea, nu fierbeti fiind ca distrugeti gelatina. Turnati peste fructe doar cat sa stea apropiate, fara sa le acoperiti integral.

Poze

TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 1TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 2TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 3TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 4TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 5TARTA CU CAPSUNI SAU CU FRUCTE ASORTATE ?, poza 6




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu fructe (capsuni si piersici)
Tarta cu fructe (capsuni si piersici)
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tarta cu ciocolata si capsuni
Tarta cu ciocolata si capsuni
4 porții
1h15m
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni
Tarta cu capsuni
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu capsuni si crema de patiserie
Tarta cu capsuni si crema de patiserie
10 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Tarta Stea cu fructe
Tarta Stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
2.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteRasfat dulce de Valentine’s Day sau de DragobeteMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseAmericane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: