Petitchef

Tarta cu fructe

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Aluat dulce de patiserie:

Crema de patiserie:

Glazura de caise (optional):

Topping:

Preparare

  • Aluatul:
    Intr-un bol amestecati faina cu sarea. Puneti untul intr-un robot sau mixer si amestecati de unul singur, pana devine cremos. Adaugati zaharul si bateti pana devine pufos. Gradual, incorporati oul batut inainte. Puneti toata compozitia intr-un bol si turnati toata faina peste si incorporati cu o lingura pana formeaza o bila. Nu amestecati prea mult pentru ca altfel coca va deveni prea tare la coacere.
  • Acoperiti cu folie si dati la frigider 20 de minute sau pana devine ferma. Pregatiti o forma de tarta de 23x30cm cu fundul detasabil. Pe o suprafata curata, presarati faina apoi rulati coca cu facaletul. Pentru a nu se lipi si rupe, pe masura ca rulati, ridicati jumatate din ea, intoarceti, si tot asa. Daca se va crapa coca, mai puneti faina deasupra, apoi presati-o cu mainile. Trebuie sa aveti rabdare cu acest tip de coca pentru ca este foarte usor de rupt.
  • Intotdeauna rulati din mijloc spre exterior pentru a avea aceeasi grosime (3mm). Pentru a va asigura ca are dimensiunile dorite, puneti tava peste coca, aceasta trebuie sa fie mai mare cu 2 cm decat tava. Cand ati terminat de rulat, presarati faina deasupra aluatului, puneti facaletul deasupra din margine si incepeti sa rulati coca pe acesta.
  • Dupa ce toata coca este pe facalet, puneti tava in mijloc si incepeti sa luati coca usor si puneti-o in tava. Nu trageti de coca pentru ca se va rupe. Tava nu trebuie unsa cu nimic daca aveti una speciala. Luati faina cu o perie speciala.Taiati coca in exces, acoperiti cu folie si dati la frigider 20 de minute. Incalziti cuptorul la 205 grade. Puneti hartie de copt peste coca apoi puneti deasupra bile de ceramica speciale pentru a nu creste coca sau fasole, orez daca nu aveti.Daca nici acestea nu le aveti, puteti intepa cu furculita peste tot. Coaceti pentru 10-20 de minute pana devine crusta aurie. Luati greutatile si hartia de copt si lasati sa se raceasca complet. Crema:
    Puneti zaharul si galbenusurile intr-un robot sau le dati la mixer sau daca nu aveti, amestecati totul intr-un bol de metal cu o lingura de lemn. Adaugati faina si cornstarch, pana se formeaza o pasta cremoasa. Intre timp, intr-o tigaie incalziti laptele cu esenta de vanilie la foc mediu. Cand a fiert, luati de pe foc si adaugati in crema de ou, amestecand constant pentru a preveni incrustarea. Puneti crema astfel formata inapoi in cratita si la foc mediu amestecati continuu pana fierbe si pana se ingroasa. Cand incepe sa fiarba amestecati constant pentru 30-60 de secunde pana devine foarte tare. Luati de pe foc imediat si adaugati lichiorul. Puneti intr-un bol curat si acoperiti cu folie de plastic. Lasati sa se raceasca complet. Daca nu o folositi imediat o puteti lasa in frigider pana la 3 zile, inainte de a o folosi amestecati bine.
  • Glazura:
    Incalziti gemul intr-o tigaie pana devine lichid. Adaugati lichiorul sau apa. Amestecati bine.
  • Asamblare:
    Pentru a lua tarta din tava nu o luati de margini pentru ca se pot rupe, avand in vedere ca este un aluat nisipos, este si fragil. Impingeti cu palma fundul tavii apoi lasati sa alunece pe o farfurie larga. Ungeti aluatul cu un strat subtire de gem pe margini si in interior. Puteti folosi ciocolata topita daca nu doriti gem. Lasati sa se usuce 20 de minute.
  • Puneti crema de patiserie si ungeti sa fie uniform. Decorati dupa cum doriti astfel incat sa nu lasati descoperita crema. Dupa ce ati decorat, ungeti fructele cu o perie speciala, cu glazura de caise. Daca nu serviti imediat, puneti la frigider. Cel mai bine este sa o serviti in aceeasi zi in care o pregatiti.

Rețete inrudite

YouTube

Tarta stea cu fructe



Poze

Tarta cu fructe
Tarta cu fructe - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

18/08/2013

Foarte buna eu am facut tarta e foarte gustoasa

(0) (0) Abuz
21/06/2013

Mmm f bun

(0) (0) Abuz
07/06/2013

Nu este nevoie de nicio bila, fasole sau alte greutati ptr. ca foaia sa ramana in tava in forma initiala, in timpul coacerii! Daca aceasta se inteapa cu furculita, intepaturi foarte dese! Iar peste fructe, in loc de glazura de caise, se poate pune un gel de fructe, preparat din siropul din compot de fructe in care se dizolva 1-2 pliculete de gelatina! Asta da savoare si face ca tarta sa fie mai "racoroasa"

(0) (0) Abuz
24/05/2013

Arata bine

(0) (0) Abuz
02/05/2013

E foarte buna!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
08/01/2012

Superrr!

(0) (0) Abuz
23/06/2011

Este foarte bine prezentata(in detaliu)

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tarta stea cu fructe
Tarta stea cu fructe
8 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tartă cu fructe roșii și crumble expres
Tartă cu fructe roșii și crumble expres
6 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
Tarta cu pere si migdale sau tarta bourdaloue
10 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu capsune si crema de patiserie
Tarta cu capsune si crema de patiserie
20 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tarta franta
Tarta franta
8 porții
45 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tarta cu kiwi
Tarta cu kiwi
10 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează