Petitchef

Tiramisu clasic italian

Desert
8 porții
30 min
5 min
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Mod de preparare

    Crema de mascarpone

    Cele 4 galbenuse se pun intr-un castron, peste care se adauga putin cate putin zaharul in timp ce se bate cu mixerul astfel incat sa se formeze o crema iar zaharul sa se dizolve in galbenuse. Aceasta crema este o crema consistenta, nu trebuie in niciun caz sa fie fluida. Se adauga o picatura de esenta de migdale si cele 2 cutii de branza mascarpone si se bate din nou pana la omogenizarea cremei. Se pune in frigider pana cand trebuie folosita.

    Blatul de Biscotti Savoiardi

    Se pune cafeaua racita intr-o farfurie adanca. Iti pregatesti o tava in care sa faci tiramisu care nu trebuie sa aiba o suprafata mare dar trebuie sa fie inalta de min 6cm, o tava de 35x20 cm este perfecta. Incepi sa treci piscoturile prin cafea, doar pe o parte, nu le cufunda de tot si mi ales nu le lasa mai mult de 2 secunde in cafea deoarece ele au o structura spongioasa ca un burete care absoarbe imediat lichidul si risti sa se dezintegreze pur si simplu. Il pui in tava unul langa altul, acoperind suprafata tavii, dar cu fata uscata a piscotului in sus. Adica fata pe care tu vei pune crema cu mascarpone sa fie uscata. Se acopera cu ¾ din crema si mai pui un strat de piscoturi date prin cafea si pui restul de crema peste al doilea strat de piscoturi.
    Pudrezi din abundenta cu pudra de cacao neagra si o dai la frigider pentru macar 2-3 ore.

    Tips

    Nu pune absolut nimic altceva in crema! Cel mai des vei auzi ca trebuie sa pui esenta de rom si frisca batuta dar te asigur ca rezultatul nu mai seamana cu tiramisu.



    Tiramisu este prajitura mea favorita! In acelasi timp este cea mai falsificata prajitura iar daca pana acum nu esti dependent de ea sunt foarte mari sanse ca sa nu fi mancat niciodata un tiramisu adevarat.
    Este usor de facut si potrivita pentru orice ocazie: strat de piscoturi usoare atinse de o cafea aromata si alaturi de o crema delicata.

    In ceea ce priveste istoria tiramisu-ului, sunt doua ipoteze: prima plaseaza aparitia acestui fabulos desert prin anul 1960 in restaurantul “El Toula” din Treviso, iar cea de a doua ipoteza, cea pe care eu o prefer, atesta aparitia acestui dulce pe la sfarsit de secol XVII la Siena, cand Marele Duce de Toscana, Cosimo III de’ Medici
    a venit in oras si in onoarea lui cofetarii orasului au creat acest desert din ingrediente simple au realizat un dulce “de rang nobiliar”. Legenda spune ca a devenit desertul preferat al ducelui, consumat cu predilectie inaintea intalnirilor sale amoroase. Tiramisu-ului i se atribuie efecte afrodisiace, de unde si denumirea, tira mi su adica ridica-ma in sus, deoarece initial se numea “zuppa del duca” = ”supa ducelui” dar se poate ca numele sa i se datoreze si faptului ca pur si simplu te “inalta” sau te scoate din cotidian. In ori caz, este un dulce care trebuie savurat pe indelete si de ce nu, chiar alaturi de persoana iubita.


Poze

Tiramisu clasic italian
Tiramisu clasic italian - poza 2

Întrebări:




Comentarii (88):

26/08/2015

Nu ma voi abate / sper sa iasa ceea ce spera cei mici !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
ariana_a2014
ariana_a2014, 20/05/2015

Intradevar , e delicioasa!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/03/2015

Ce se intampla cu albusurile?

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
01/03/2015

Delicious!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/07/2014

Înţeleg că sunteţi preocupaţi de reţete, însă asta nu vă scuteşte de a vorbi corect limba română. Atât autoarea sau autorul articolului cât şi câteva persoane care au comentat, ne-au asaltat retina cu GĂLBENUŞE! Pluralul la GĂLBENUŞUL de ou este GĂLBENUŞURI!!!! Pluralul la gălbenuşă (o plantă) este gălbenuşe! Dacă pui GĂLBENUŞE în Tiramisu, se duce dracului toată reţeta. Deci, înainte de bucătărie, încercaţi sa vizitaţi librăriile că altfel omorâţi oamenii!

am gătit această rețetă (2) (1) Abuz
5255s, 13/02/2014

Super

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/01/2014

Testat, e minunat! Mie imi placeeee!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
31/12/2013

Iubesc acest dulce!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
14/12/2013

Bun.....

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
05/12/2013

Foarte buna si ușor de pregătit !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 9

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tiramisu italian
Tiramisu italian
6 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Tiramisu cu zmeura - petitchef
Tiramisu cu zmeura - petitchef
10 porții
40 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
Tiramisu cu raffaello - aromă de nucă de cocos
10 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Moka, un desert clasic cu cafea
Moka, un desert clasic cu cafea
10 porții
1 h 50 m
Ușor

Articole conexe

Merele coapte, un desert clasic de iarna! Merele coapte, un desert clasic de iarna! Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Prosciutto di Parma – produs italian de inalta calitate Panettone sau cozonacul italian Panettone sau cozonacul italian

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează