Aceste cantitati sunt pentru un tort mai micut. Daca vreti unul mai mare, ca cel din fotografie, nu trebuie decat sa dublati cantitatile.
Turnurile sunt din salam de biscuiti (reteta, aici), totul invelit in pasta de zahar. Acoperisurile turnurilor sunt cornete de inghetata date prin ciocolata topita.
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacaoa si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se încorporeaza perfect. Se toarna în tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preîncalzit la 170°C) pentru maxim 30 minute.
Cînd blatul e copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar. Se taie blatul în trei felii. Siropul se face fierband impreuna apa si zaharul pana se ingroasa putin. Cu acesta se insiropeaza blaturile, rand pe rand, pe masura ce asamblam tortul.
Preparam si crema astfel: se pune laptele la fiert, intr-o cratita. Intre timp, bateti galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare. Adaugati esenta de vanilie in laptele fiert. Turnati acesta compozitie, putin cate putin, in galbenusuri, amestecand continuu. Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia obtinuta inapoi pe foc, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn. Nu o lasati sa fiarba, fiindca se poate taia. Dupa ce ati terminat de gatit crema pentru tort, lasati-o sa se racoreasca acoperita cu o pelicula de folie alimentara
Comentarii:
Arat foarte bine tortul si cred ca gustul a fost pe masura:)sa va traiasca printesa....un in ingeras de fata....foarte frumoasa!