Petitchef

Tort "castel" de ciocolata cu crema custard

Desert
12 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 12

Pentru blat:

7 oua de marime mijlocie

130 g faina

140 g zahar

50 g amidon

100 g unt topit si racit

20 g cacao

2 lingurite praf de copt

un praf de sare

coaja de portocala razuita


Pentru crema:

2 lingurite esenta de vanilie

500 ml litru lapte

5 galbenusuri

120 g zahar

1 lingura amidon alimentar


Pentru insiropare:

150 g zahar

150 ml apa

Preparare

  • Aceste cantitati sunt pentru un tort mai micut. Daca vreti unul mai mare, ca cel din fotografie, nu trebuie decat sa dublati cantitatile.
  • Turnurile sunt din salam de biscuiti (reteta, aici), totul invelit in pasta de zahar. Acoperisurile turnurilor sunt cornete de inghetata date prin ciocolata topita.
  • Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se amesteca galbenusurile cu zaharul, untul topit si racorit si zaharul cu vanilie macinata pana devine un amestec omogen. Faina se amesteca cu praful de copt, amidonul, cacaoa si coaja de portocala, dupa care se adauga la galbenusuri, mixand usor. Se obtine un amestec gros care se adauga la albusurile batute si se mixeaza usor pana se încorporeaza perfect. Se toarna în tava unsa cu unt si tapetata cu faina si se da la cuptor (preîncalzit la 170°C) pentru maxim 30 minute.
  • Cînd blatul e copt, se scoate din tava si se lasa la racit pe un gratar. Se taie blatul în trei felii. Siropul se face fierband impreuna apa si zaharul pana se ingroasa putin. Cu acesta se insiropeaza blaturile, rand pe rand, pe masura ce asamblam tortul.
  • Preparam si crema astfel: se pune laptele la fiert, intr-o cratita. Intre timp, bateti galbenusurile cu zahar pana se ingroasa si devin pale la culoare. Adaugati esenta de vanilie in laptele fiert. Turnati acesta compozitie, putin cate putin, in galbenusuri, amestecand continuu. Dupa ce ati turnat tot laptele, puneti compozitia obtinuta inapoi pe foc, amestecand continuu, pana ce crema se ingroasa destul cat sa acopere spatele lingurii de lemn. Nu o lasati sa fiarba, fiindca se poate taia. Dupa ce ati terminat de gatit crema pentru tort, lasati-o sa se racoreasca acoperita cu o pelicula de folie alimentara

Poze

Tort castel de ciocolata cu crema Custard, poza 1Tort castel de ciocolata cu crema Custard, poza 2



Comentarii:

25/07/2011

Arat foarte bine tortul si cred ca gustul a fost pe masura:)sa va traiasca printesa....un in ingeras de fata....foarte frumoasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort de ciocolata si crema de lapte
Tort de ciocolata si crema de lapte
10 porții
1h5m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
Tort cu crema de ciocolata (reteta video)
13 porții
1 oră
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
9 porții
10h55m
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: