Petitchef

Tort cu ciocolata si caramel sarat

Desert
9 porții
15 min
10 ore
40 min
Foarte ușor
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 2
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 3
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 4
  • Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 5
  • (5.00/5 - 2 voturi)
  • 3
Tort cu ciocolata si caramel sarat
 
Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.

Ingrediente

Numarul de porții: 9

Fondantul:

5 oua

150 gr zahar vergeoise

200 gr ciocolata neagra

200 gr unt semi sarat

20 gr faina

2 linguri de caramel cu unt sarat


Caramel cu unt sarat:

50 gr zahar

20 gr unt semi sarat

100 ml smantana lichida

Materiale

forma de copt cu inel diametru 19 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu ciocolata si caramel saratSe amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
  • Etapa 2 - Tort cu ciocolata si caramel saratTopiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
  • Etapa 3 - Tort cu ciocolata si caramel saratPregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
  • Etapa 4 - Tort cu ciocolata si caramel saratCand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Amestecati bine cu o lingura pana cand obtineti o textura neteda.
  • Etapa 5 - Tort cu ciocolata si caramel saratLuati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
  • Etapa 6 - Tort cu ciocolata si caramel saratAdaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
  • Etapa 7 - Tort cu ciocolata si caramel saratSe toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
  • Etapa 8 - Tort cu ciocolata si caramel saratSe pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
  • Etapa 9 - Tort cu ciocolata si caramel saratSi...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!

Video

YouTube

Observații:

Caramelul ramas va fi perfect pentru a acoperi tortul inainte de a-l manca.

Daca doriti o textura mai putin moale, lasati in cuptor inca 10-15 minute.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseMerele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoaseTorturi festive de sărbătoriTorturi festive de sărbătoriZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: