Petitchef

Tort cu ciocolata si caramel sarat

Desert
9 porții
15 min
10 ore
40 min
Foarte ușor
Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.

Ingrediente

Numarul de porții: 9

Fondantul:

5 oua

150 gr zahar vergeoise

200 gr ciocolata neagra

200 gr unt semi sarat

20 gr faina

2 linguri de caramel cu unt sarat


Caramel cu unt sarat:

50 gr zahar

20 gr unt semi sarat

100 ml smantana lichida

Materiale

forma de copt cu inel diametru 19 cm

Preparare

  • Etapa 1 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
  • Etapa 2 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Topiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
  • Etapa 3 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
  • Etapa 4 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Amestecati bine cu o lingura pana cand obtineti o textura neteda.
  • Etapa 5 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
  • Etapa 6 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
  • Etapa 7 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
  • Etapa 8 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
  • Etapa 9 - Tort cu ciocolata si caramel sarat
    Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!

Video

YouTube

Poze

Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 1Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 2Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 3Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 4Tort cu ciocolata si caramel sarat, poza 5

Observații:

Caramelul ramas va fi perfect pentru a acoperi tortul inainte de a-l manca.

Daca doriti o textura mai putin moale, lasati in cuptor inca 10-15 minute.

Întrebări:

Zahar vergeoise... O spui în bătaie de joc ... ce mai e si ăsta?!!! Cand dai o rețetă, nu te da și interesantă, că e plin pământul de prostie infumurata!

Răspuns:

Zahar vergeoise - un zahar brun, nu foarte pronuntat.






Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort cu caramel si ciocolata
Tort cu caramel si ciocolata
8 porții
55 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata si crema caramel
Tort cu ciocolata si crema caramel
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Tort padurea neagra - retata pas cu pas
Tort padurea neagra - retata pas cu pas
8 porții
3h20m
Dificil
4.8 / 5
Rețetă Tort iepuras
Tort iepuras
16 porții
1h25m
Ușor
4 / 5
Rețetă Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
Tort cu mousse de ciocolata Petitchef
8 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5

Rețete

Articole conexe

Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Cea mai buna ciocolata! Ciocolata de casa!Ciocolata neagra, dulcele permisCiocolata neagra, dulcele permisCake pops sau tort-acadeleCake pops sau tort-acadele

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: