- Rețete
- Tort
- Tort cu caramel
- Tort de ciocolata
- Tort cu ciocolata si caramel sarat
Tort cu ciocolata si caramel sarat
Un tort ce intra in categoria "ispitelor dulci", plin cu ciocolata si caramel sarat! Usor de facut; urmati toate etapele de realizare ale acestui minunat desert.
Ingrediente
Numarul de porții: 9
150 gr zahar vergeoise
200 gr unt semi sarat
20 gr faina
50 gr zahar
20 gr unt semi sarat
Materiale
forma de copt cu inel diametru 19 cm
Preparare
- Se amesteca ouale cu zaharul in vasul mixerului.
- Topiti ciocolata impreuna cu untul semi-sarat.
- Pregatiti caramelul cu unt sarat: puneti zaharul intr-o cratita si așteptati sa se formeze caramelul. Agitati ocazional tigaia.
- Cand zaharul s-a topit, adaugati untul sarat. Amestecati bine cu o lingura pana cand obtineti o textura neteda.
- Luati 2 linguri de caramel si incorporati-le in amestecul de ciocolata topita + unt sarat.
- Adaugati compozitia de mai sus peste amestecul de oua si zahar vergeoise apoi adaugati faina. Amestecati bine.
- Se toarna amestecul intr-o forma de copt cu inel, unsa cu unt, si se lasa la frigider timp de 2 ore.
- Se pune la copt timp de 5 minute la 210° C si 35 de minute la 120° C. Lasati sa se raceasca si puneti la rece peste noapte.
- Si...asta este! Dupa toata aceasta rabdare, tortul de ciocolata si caramel sarat este gata!
Poze
Observații:
Caramelul ramas va fi perfect pentru a acoperi tortul inainte de a-l manca.
Daca doriti o textura mai putin moale, lasati in cuptor inca 10-15 minute.
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe