Petitchef

Aperitiv "casuta"

Felul principal
4 porții
40 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru foi :

Preparare

  • Pentru umplutura se poate pune orice ,folosit pateu,branza topita ,branza de vaca amestecata cu smantana ,cu masline.Pentru acoperis :salam uscat.Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,se pune iaurtul si se amesteca bine se pune faina ,bicarbonatul si putina sare ,
    la sfarsit se pun albusurile batute spuma ,se amesteca totul bine bine , amestecat cu mixerul.
  • Jumatate din compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15 minute la foc mic.In cealalta jumatate taiat bucatele de ardei rosu si copt a doua foaie.
    Cele doua foi se taie in cate 4 bucati.
    Acum trecem la montat casuta.Pe un platou pus foaie mica , uns foaia cu branza de vaca amestecata cu smantana ,condimentata cu sare si piper si cu bucatele de masline.
  • Pus a doua foaie care are prin ea ardei si pus un strat de pateu ,a treia foaie si un strat de branza topita(branza topita folosit din aceea baton ,dar care nu curge e putin mai tare ,se poate folosi si crema de unt cu verdeata),a patra foaie si crema de branza si tot asa alternat foaie -crema.
  • Dupa cum se vede ,a cincea foaie pus mai mica cu cate 1 cm in parti in felul asta se formeaza acoperisul si tot asa am scazut din foi pana sus.
    Aici se vede casuta formata.Se imbraca toata intr-un strat de branza pentru a o nivela cat mai bine si frumos;normal ar trebuii indreptata cu o branza topita moale , care se intinde usor ,dar nu mai avut asa ca frecat bine branza de vaca cu smantana .
  • Pe margine de unde inceput sa scad foile pentru acoperis , pus cate o fasie subtire de foaie ca sa se formeze mai bine acoperisul pe care facut din salam. Se taie salamul feliute subtiri si se pune bucata langa bucata apasand putin pe fiecare ca sa se lipeasca de branza ,incepand din partea de jos si acoperind fasiuta de blat.
  • Tot din salam taiat gemulete si usa si dintr-o bucatica rulata si prinsa cu scoboitoare am facut hornul.Pe marginea casutei pus feliute de masline.E un aperitiv foarte aspectos si se poate orna dupa imaginatie.Pe langa casuta presarat nuca de cocos verde si decupat cateva floricele din branza si ardei.Dimensiunile casutei sunt 15 /12 si 15 cm inaltime asa ca sa va faceti o idee,ca in poza pare mai mica.
  • Dupa cateva ore se taie foarte bine si e delicioasa.Feliutele de salam s-au deranjat doar putin ,dar daca erau lipite cu branza topita cred ca stateau si mai bine .La urmatoarea o sa stiu mai bine ce trebuie facut si poate incerc si alt' model de casuta.


Poze

Aperitiv casuta
Aperitiv casuta - poza 2
Aperitiv casuta - poza 3
Aperitiv casuta - poza 4
Aperitiv casuta - poza 5
Aperitiv casuta - poza 6
Aperitiv casuta - poza 7
Aperitiv casuta - poza 8
Aperitiv casuta - poza 9
Aperitiv casuta - poza 10
Aperitiv casuta - poza 11

Întrebări:




Comentarii:

gabi bekai, 12/09/2022

Cred ca ar fi bine sa recititi retetele inainte de a le publica.

(0) (0) Abuz
10/09/2015

Da,cred ca unitatile de masura sunt scrise gresit(am observat aceasta si in alte retete ale doanmei;crde ca trebuiesc 40 g iautrt,120g faina,50 ml ulei,in rest reteta este de efect si usor de facut;dar mai simplu si in timp mai scurt facta din felii de piine si cu exceptia acoperisului care trebuie facuta din felii de salam se poate pune orice umplutura va place

(0) (0) Abuz
11/03/2015

Este gresita cantitatea de faina!La 5 oua trebuie mai multa faina, daca se pune doar 12 gr de faina nu are cum sa aiba asa consistenta aluatul!Parerea mea este, ca se poate pune 5-6 linguri de faina(1 lingura=25 gr) asa ar iesi in jur de 100-120 gr! Atentie la cantitati!

(0) (0) Abuz
12/11/2013

CRED CA ESTE DELICIOASA

(0) (0) Abuz
06/03/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
11/02/2013

Super

(0) (0) Abuz
25/12/2012

Cu aspectul stam foarte bine. dar nu stiu cu gustul cum este.

(0) (0) Abuz
14/12/2011

Super

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 


Articole conexe

Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre O delicatesa din antichitate – sparanghelul O delicatesa din antichitate – sparanghelul

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!


Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează