Escalop de pui cu rosii

(3.25/5 - 16 voturi)
2 comentarii


  • Escalop de pui cu rosii
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 2
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 3
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 4
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 5
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 6
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 7
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 8
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 9
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 10
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 11
  • Escalop de pui cu rosii, Poza 12
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
15 min
Gata în:
25 min
Dificultate:
Foarte ușor
Calorii:
240 Kcal (1 porție)

Ingrediente

- 600 g piept de pui
- 100 g rosii deshidratate
- oregano proaspat sau o lingurita uscat
- 20 g capperi + faina
- 1 paharel vin alb
- ulei de masline
- sare

Preparare

Etapa 1

Preparare: mai intai pregatim snitele din piept de pui. Dupa ce am spalat bine pieptul de pui si uscat cu un servet, taiem felii de carne.
Luam fiecare felie de carne si o asezam intre doaua bucati de hartie de copt sau folie alimentara.

Etapa 2

Si o batem usor cu un ciocan de carne sau facalet. Cu grija sa nu se rupa carnea. Asa proocedati cu restul feliilor de carne, le bateti pana devin subtiri.

Etapa 3

Capperii: lasati la desarat intr-un castronel cu apa rece. Rosiile deshidratate le scurgeti bine de ulei pe un servet absorbant. In borcanel gasit si cativa capperi . Nu aruncati uleiul in care au stat rosiile, este foarte bun, aromat, il pastrati pentru salate.

Etapa 4

Intr-o farfurie adaugati 2-3 linguri de faina, putina sare si boia iute. Amestecati totul. Luati fiecare fasie de piept de pui si o dati prin faina.

Etapa 5

Intr-o tigaie antiaderenta incingeti 4-5 linguri ulei de masline. Prajiti feliile de piept de pui. Dupa ce le-ati prajit pe toate, adaugati vinul alb si lasti putin sa se evapore. imediat cu oregano pe deasupra!






Punctează această reţetă:

Comentarii:

constanta_s2014
1 / 5constanta_s2014
Postat 20/05/2017, 12:56

Si mananci carnea aia data prin faina si prajita, chioara asa, doar cu zeama aia de la vin, fara un sos, acolo, si o garnitura? Fac si eu escalop dar ii fac un sos de rosii cu ciuperci si il mancam cu o garnitura de orez sau de cartofi sau chiar cu mamaliga ca merge foarte bine cu sosul meu.

(0) (0) Abuz
1 / 5merceleo
Postat 20/05/2017, 08:45

Cum o sa bati carnea cu facaletul? Cu facaletul il bati pe barbatu-tau cand vine beat de la crasma!

(0) (0) Abuz

Întrebări:


Video sugerat



Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Pizza delicioasă pregatită în casăPizza delicioasă pregatită în casăSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei
(c) Madeinwork | Mențiuni legale