Petitchef

Escalop de pui cu rosii

Felul principal
4 porții
10 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
600 g piept de pui

100 g rosii deshidratate

oregano proaspat sau o lingurita uscat

20 g capperi + faina

1 paharel vin alb

ulei de masline

sare

Preparare

  • Preparare: mai intai pregatim snitele din piept de pui. Dupa ce am spalat bine pieptul de pui si uscat cu un servet, taiem felii de carne.
    Luam fiecare felie de carne si o asezam intre doaua bucati de hartie de copt sau folie alimentara.
  • Si o batem usor cu un ciocan de carne sau facalet. Cu grija sa nu se rupa carnea. Asa proocedati cu restul feliilor de carne, le bateti pana devin subtiri.
  • Capperii: lasati la desarat intr-un castronel cu apa rece. Rosiile deshidratate le scurgeti bine de ulei pe un servet absorbant. In borcanel gasit si cativa capperi . Nu aruncati uleiul in care au stat rosiile, este foarte bun, aromat, il pastrati pentru salate.
  • Intr-o farfurie adaugati 2-3 linguri de faina, putina sare si boia iute. Amestecati totul. Luati fiecare fasie de piept de pui si o dati prin faina.
  • Intr-o tigaie antiaderenta incingeti 4-5 linguri ulei de masline. Prajiti feliile de piept de pui. Dupa ce le-ati prajit pe toate, adaugati vinul alb si lasti putin sa se evapore. imediat cu oregano pe deasupra!

Poze

Escalop de pui cu rosii, poza 1Escalop de pui cu rosii, poza 2Escalop de pui cu rosii, poza 3Escalop de pui cu rosii, poza 4Escalop de pui cu rosii, poza 5Escalop de pui cu rosii, poza 6Escalop de pui cu rosii, poza 7Escalop de pui cu rosii, poza 8Escalop de pui cu rosii, poza 9Escalop de pui cu rosii, poza 10Escalop de pui cu rosii, poza 11Escalop de pui cu rosii, poza 12



Comentarii:

constanta_s2014
constanta_s2014, 20/05/2017

Si mananci carnea aia data prin faina si prajita, chioara asa, doar cu zeama aia de la vin, fara un sos, acolo, si o garnitura? Fac si eu escalop dar ii fac un sos de rosii cu ciuperci si il mancam cu o garnitura de orez sau de cartofi sau chiar cu mamaliga ca merge foarte bine cu sosul meu.

(0) (0) Abuz
merceleo, 20/05/2017

Cum o sa bati carnea cu facaletul? Cu facaletul il bati pe barbatu-tau cand vine beat de la crasma!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.7 / 5
Rețetă Wrap cu pui
Wrap cu pui
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Escalop zingara
Escalop zingara
4 porții
27 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Escalop de porc zingara
Escalop de porc zingara
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
Escalop cu fenicul si morcovi caramelizati
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

Retete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minuteSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRomesco - sos spaniol de ardei rosiiRomesco - sos spaniol de ardei rosii

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: