Piept de pui la cuptor cu rosii

(4.63/5 - 452 voturi)
58 comentarii

Va spun sincer, am facut acest piept de pui in cea mai mare viteza si cu inspiratie de moment si a iesit senzational de bun! o sa vedeti si de ce :-) , dar mai inainte de toate vreau sa va spun ca este numai bun pentru cei ce tin o dieta hipocalorica, dupa cum se stie pieptul de pui este recomandat in majoritatea regimurilor de slabire!

  • Piept de pui la cuptor cu rosii
  • Piept de pui la cuptor cu rosii, Poza 2
Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
30 min
Gata în:
40 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

2 piepti mari de pui taiati in doua si dezosati

o rosie mare

oregano

piper

boia dulce de ardei

condimente pentru pui (eu am folosit de la Vegeta)

3-4 linguri ulei de masline

Preparare

Etapa 1

Spalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna.

Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline (cca 2 linguri) apoi il asezonam cu boia dulce, piper si condimente pentru pui (daca nu aveti condimente pentru pui, putem pune doar vegeta).

Taiem o rosie in doua apoi o feliem si punem feliile peste piept dupa care punem si restul de ulei (prin picurare) apoi presaram putina sare si oregano deasupra.

Bagam in cuptorul incins la 180ºC pentru circa 30-40 de minute pana se rumeneste frumos!

Atentie sa nu se usuce! Rolul rosiilor este ca pieptul sa nu se usuce . Daca este copt suficient, acesta va ramane foarte zemos.

Ca sa evitati “uscarea” lor, puteti sa acoperiti vasul cu o folie de aluminiu pentru primele 20-30 de minute, apoi il descoperiti in ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca.

Etapa 2

Este de-li-cios!

Pofta buna!

Daca nu tineti un regim foarte drastic, pieptul merge cu un vin alb sau rose de buna calitate ;-) !

La acest fel de mancare am avut ca garnitura fasole pastai cu usturoi si o salata.

Merge cu orice fel de garnitura, cartofi baby sau normali, orez simplu, piure, fasole lata, legume la cuptor etc!

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (58):

19/04/2013

Fffff bun,usor de preparat si totodata si foarte dietetic.multumesc petit CHEF

(1) (0) Abuz
gabrielacuisine
Răspuns gabrielacuisine:

Multumesc! reteta este postata de gabrielacuisine pe sit-ul petitchef! ;-)

04/11/2015

Stiati ca... "Vegeta" se recomanda celor cu urme slabe de creier in cap?

(0) (2) Abuz
28/01/2015

Simplu şi într-adevăr delicios...nu ia mult timp pt preparare..

(0) (0) Abuz
09/11/2013

Ffffffffffff bbbbbbbuuuuunnnnnn felicitari o sa-l incerc brava

(0) (0) Abuz
05/09/2016

Excelenta reteta nu am mai gatit-o,dar sigur o sa pregatesc

(0) (0) Abuz
eloiseghe, 15/04/2013

O sa-l pregatesc si eu, poate chiar din piept de curcan.

(0) (0) Abuz
06/12/2013

Plus 3-4 felii de lamaie,usturoi si cimbru.Perfect!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
28/01/2015

Destul de simpla si sanatoasa , bashca-i si rapida

(0) (0) Abuz
15/04/2013

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

(0) (1) Abuz
15/04/2013

Arata nemaipomenit cred ca este foarte bun

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

Rulouri cu piept de pui si mozzarella


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Retete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSupa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale