Petitchef

Piept de pui la cuptor cu rosii

Felul principal
4 porții
10 min
30 min
Foarte ușor
Va spun sincer, am facut acest piept de pui in cea mai mare viteza si cu inspiratie de moment si a iesit senzational de bun! o sa vedeti si de ce :-) , dar mai inainte de toate vreau sa va spun ca este numai bun pentru cei ce tin o dieta hipocalorica, dupa cum se stie pieptul de pui este recomandat in majoritatea regimurilor de slabire!

Ingrediente

Numarul de porții: 4
2 piepti mari de pui taiati in doua si dezosati

o rosie mare


piper

boia dulce de ardei

condimente pentru pui (eu am folosit de la Vegeta)

3-4 linguri ulei de masline

Preparare

  • Spalam pieptul de pui si il asezam soldateste intr-un vas de yenna.

    Il ungem cu ajutorul unei pensule de silicon cu ulei de masline (cca 2 linguri) apoi il asezonam cu boia dulce, piper si condimente pentru pui (daca nu aveti condimente pentru pui, putem pune doar vegeta).

    Taiem o rosie in doua apoi o feliem si punem feliile peste piept dupa care punem si restul de ulei (prin picurare) apoi presaram putina sare si oregano deasupra.

    Bagam in cuptorul incins la 180ºC pentru circa 30-40 de minute pana se rumeneste frumos!

    Atentie sa nu se usuce! Rolul rosiilor este ca pieptul sa nu se usuce . Daca este copt suficient, acesta va ramane foarte zemos.

    Ca sa evitati “uscarea” lor, puteti sa acoperiti vasul cu o folie de aluminiu pentru primele 20-30 de minute, apoi il descoperiti in ultimele 10 minute ca sa se rumeneasca.
  • Este de-li-cios!

    Pofta buna!

    Daca nu tineti un regim foarte drastic, pieptul merge cu un vin alb sau rose de buna calitate ;-) !

    La acest fel de mancare am avut ca garnitura fasole pastai cu usturoi si o salata.

    Merge cu orice fel de garnitura, cartofi baby sau normali, orez simplu, piure, fasole lata, legume la cuptor etc!

Poze

Piept de pui la cuptor cu rosii, poza 1Piept de pui la cuptor cu rosii, poza 2


Comentarii (58):

03/11/2015

Da ,este perfecta ! multumesc petit CHEF

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
06/12/2013

Plus 3-4 felii de lamaie,usturoi si cimbru.Perfect!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
12/10/2013

Foooaaaarte buuuuuuuuuuuuuuuuun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
30/09/2013

Mi-a iesit f. bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
Camelia Ionescu
Camelia Ionescu, 07/10/2016

Delicios!

(0) (0) Abuz
05/09/2016

Delicios !

(0) (0) Abuz
05/09/2016

Buuuuuuuuuuun

(0) (0) Abuz
05/09/2016

Excelenta reteta nu am mai gatit-o,dar sigur o sa pregatesc

(0) (0) Abuz
04/09/2016

Foarte bunaaaa !!!

(0) (0) Abuz
04/11/2015

Stiati ca... "Vegeta" se recomanda celor cu urme slabe de creier in cap?

(0) (2) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
Piept de pui la cuptor cu cartofi noi
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piept de pui cu lamaie la cuptor
Piept de pui cu lamaie la cuptor
4 porții
1h10m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Piept de pui la cuptor cu cascaval si orez
Piept de pui la cuptor cu cascaval si orez
2 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Foccacia cu rosii cherry
Foccacia cu rosii cherry
6 porții
4h35m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaRetete cu…piept de puiRetete cu…piept de puiRetete cu carne de pui gata in 30 minuteRetete cu carne de pui gata in 30 minute

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: