Petitchef

Lasagnia

Felul principal
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Sos:

Preparare

  • Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul.Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei.Cand legumele sunt calite bine adaugam carnea si amestecam pana ce se incorporeaza bine.Se caleste la foc mic incontinuare pana ce carnea este aproape gata.
  • Adaugam rosiile trecute prin robot ,condimentam cu sare,piper si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit.Sosul de carne obtinut nu trebuie sa fie apos.
    Intre timp preparam si sosul alb astfel:intr-o tigaie topim untul fara sa il ardem adaugam faina in bloc si amestecam repede pana ce se incorporeaza.
  • Cu ajutorul unui tel incepem sa amestecam turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii mai grosute.Dam deoparte si trecem sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase.Sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
  • Dupa ce am obtinut cele doua compozitii ,fierbem al dente foile de lasagnia si trecem la asamblare.
  • Se aseaza pe fundul unei forme de graten un strat de sos alb dupa care asezam un rand de foi.Intindem uniform si un strat de sos de carne...si tot asa pana ce se umple forma.Deasupra trebuie sa raman stratul de sos alb.Presuram cealalta jumatate de cascaval si dam la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.Se lasa sa se odihneasca o ora dupa care se poate portiona dupa bunul plac.


Poze

Lasagnia
Lasagnia - poza 2
Lasagnia - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

30/12/2013

Super!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
03/09/2013

Minunat!

(0) (0) Abuz
09/04/2013

Excelent!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
Morcovi din foitaj - aperitivul drăguț de paște
20 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supa de tortellini
Supa de tortellini
3 porții
25 min
Foarte ușor
3.1 / 5
Rețetă Mini pizza cu foietaj
Mini pizza cu foietaj
15 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
Mini croissante pizza cu sunca si cascaval
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Chifle pizza
Chifle pizza
9 porții
2 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Gradina de paste (humus si legume mici)
Gradina de paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează