Petitchef

Musaca cu dovlecei

Felul principal
6 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6


500 g carne tocata de porc,

1 ceapa 3-4 linguri bulion,

4 linguri sos de rosii, sare,

piper, patrunjel,

cimbru.

Preparare

  • Umplutura am pregatit-o din ceapa, sos de rosii, carne si condimente. A tocat ceapa foarte fin si am calit-o, apoi a adaugat carnea si bulionul. Am calit aproximativ 7-8 minute si spre final a condimentat cu cimbru, piper, sare. Cartofii si dovleceii i-am taiat felii.
  • A asezat in cratita pentru cuptor unsa cu ulei un strat de cartofi, apoi am pus umplutura de carne. A incheiat cu un strat de dovlecei si a bagat compozitia la cuptor pentru 20 de minute.
  • Dupa 20 de minute am scos musacaua din cuptor si a pus peste ea sos de rosii. A mai lasat inca 35 de minute in cuptor la foc potrivit.
  • La final a adaugat patrunjel tocat marunt. A servit cu salata de sfecla rosie.

Poze

Musaca cu dovlecei, poza 1Musaca cu dovlecei, poza 2




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Musaca à la grecque
Musaca à la grecque
6 porții
1h35m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Musaca cu dovlecei
Musaca cu dovlecei
4 porții
1h30m
Ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Musaca de vinete si dovlecei
Musaca de vinete si dovlecei
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: