Petitchef

Spanac cu lapte

Felul principal
4 porții
25 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
aprox. 1 kg. spanac

5-6 linguri ulei

5-6 catei de usturoi

3-4 linguri faina

800 ml. lapte

sare dupa gust

Preparare

  • Se alege spanacul, se spala in cateva ape, se pune la fiert in apa cu sare; se lasa sa dea cateva clocote si se strecoara. Se toaca marunt, cu un tocator de genul astuia, pe care l-am folosit la chiftelutele mele de urzici.
  • Se incalzeste uleiul intr-o cratita; se dau cateii de usturoi prin presa de usturoi si se calesc pentru cateva secunde in uleiul incins, dar doar atat cat sa-si dezvolte aroma. Nu trebuie sa se maroneasca, pentru ca vor da un gust neplacut, amar, mancarii.
  • Se adauga imediat faina si se amesteca totul bine. Faina, insa, trebuie sa se rumeneasca un picut :P
    Se stinge apoi cu lapte rece . Lasati sosul alb sa fiarba pentru cca. 1 minut, dupa care adaugati spanacul tocat. Amestecati din nou, si adaugati, putin cate putin din laptele ramas.
  • Se sareaza si se lasa pe foc pana ies aburi :P
    La final, daca vreti, puteti adauga o lingurita de zahar si una de otet sau suc de lamaie, dintr-o jumatate de lamaie.

Poze

Spanac cu lapte, poza 1Spanac cu lapte, poza 2Spanac cu lapte, poza 3



Comentarii:

10/03/2017

Bun bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
08/04/2014

In sfarsit un spanac care iasa alb si nu verde. multumesc pt reteta!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
constanta_s2014
constanta_s2014, 02/04/2017

Si eu fac reteta asta cu cateva mici deosebiri : eu doar oparesc spanacul inainte de a-l gati, nu pun usturoi la reteta asta(pun doar la mancarea de spanac cu sos), si dupa ce am pus faina peste uleiul incins si am amestecat-o bine pun spanacul , omogenizez cat se poate si pe urma incep sa pun laptele, asa mi se pare mie ca e mai gustos. E de fapt un fel de ciulama de spanac dar eu ii spun piure de spanac, nu stiu cum ar fi mai corect, fiecare hotaraste! Eu il pun la masa cu un ou ochi alaturi.

(1) (0) Abuz
Lixandra, 02/04/2017

Este aproape la fel ca cel pe care-l gatesc eu de-o viata intreaga cu cateva mici deosebiri : Eu nu fierb spanacul , doar il oparesc si pe urma il dau prin masina de tocat .(Eu am electrica) Daca folosesc congelat , il dau direct prin masina asa inghetat . Usturoiul il tai feliute si-l calesc putin in putin ulei+o lingura de unt , il iau de pe foc , adaug doar o lingura de faina si incep sa adaug laptele cate putin dar nu tot , amestecand sa se omogenizeze bine . Pun apoi spanacul si lapte cat este necesar sa aiba consistenta necesara , sarez , pun un capac si- dau la cuptor . Nu am o cantitate exacta de lapte pentru ca difera la spanacul proaspat fata de cel congelat care contine deja apa .

(2) (0) Abuz
15/11/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
05/11/2013

Ok!

(0) (0) Abuz
08/02/2013

Bun!!!

(0) (0) Abuz
31/01/2013

Nice

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Spanac cu rosii - pentru copii
Spanac cu rosii - pentru copii
2 porții
25 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Spanac cu lapte si usturoi
Spanac cu lapte si usturoi
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Spanac cu lapte
Spanac cu lapte
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Curry cu creveti si lapte de cocos
Curry cu creveti si lapte de cocos
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Orez cu lapte - desertul copilarieiOrez cu lapte - desertul copilarieiDe ce sa consumam lapte de capra?De ce sa consumam lapte de capra?Pecorino - banza italiana din lapte de oaiePecorino - banza italiana din lapte de oaie

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: