Petitchef

Spanac cu oua ochiuri

Felul principal
8 porții
20 min
1 oră
Ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Se spala spanacul in mai multe ape. se lasa sa se scurga apa din el.

    Se pune spanacul la fiert in apa clocotita, eu l-am pus in steamer ca sa nu i se piarda in apa vitaminele si mineralele.

    Cand se inmoaie, daca l-ati fiert in apa, scurgeti-l bine apoi tocati-l cu cutitul pe un batator de lemn.

    Apoi pregatim sosul bechamel din unt, faina si lapte.
    Se topeste untul pe foc mic intr-o cratita

    Se adauga faina si se amesteca bine cu telul pana obtinem o crema, apoi lasam pe foc inca 1 minut, ca sa se prajeasca faina, amestecand incontinu.

    Adaugam laptele (fierbinte), putin cate putin in timp ce invartim cu telul repede in compozitie. Continuam tot asa pana se termina laptele... condimentam cu sare si piper

    Intr-o cratita incapatoare topiti o nuca de unt si puneti usturoiul zdrobit,

    caliti usturoiul cateva secunde cat sa se elibereze uleiurile volatile, adaugati spanacul si amestecati bine, apoi turnati sosul bechamel si amestecati din nou..dati in clocot mancarea si opriti focul.

    Se serveste cu oua ochiuri, bacon sau carnati prajiti.

    Pofta buna!
    Pt reteta cu imagini pas cu pas va astept pe blog!


Poze

Spanac cu oua ochiuri
Spanac cu oua ochiuri - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

29/12/2012

Super .merita facuta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Spanac cu oua si smantana
Spanac cu oua si smantana
3 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Blinele cu spanac
Blinele cu spanac
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Merluciu cu spanac in crusta
Merluciu cu spanac in crusta
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Somon in crusta cu spanac
Somon in crusta cu spanac
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5

Articole conexe

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! Spanacul - cheia puterii? Spanacul - cheia puterii? 6 altfel de oua 6 altfel de oua

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează