Mancare de spanac
Ingrediente
Rețete inrudite
-
Bibimbap, felul de mâncare tradițional coreean
-
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
-
Spanac cu oua si smantana
-
Foietaj cu cod si spanac
Preparare
- Spanacul se spala bine, se fierbe 20 minute in 1/4 l apa clocotita si apoi se pune intr-o strecuratoare. Se raceste. Dupa racire spanacul se toaca
Uleiul se pune intr-o cratita, se pune usturoiul taiat marunt, se amesteca de cateva ori, fara sa se infierbante, apoi se pune faina si se mai lasa 1 minut, fara sa se rumeneasca.
Se adauga putina boia de ardei, apoi laptele amestecand continuu, se pune spanacul tocat, adaugand, daca este cazul, putina apa in care a fiert spanacul si se lasa la foc mic 2-3 minute.
Se potriveste de sare .
Mancarea se serveste cu oua ochiuri pudrate cu sare, boia si piper.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii

Nu este "mancare" de spanac! Este piure de spanac sau ciulama de spanac, in niciun caz mancare! Mancarea de spanac este o mancare cu sos care se poate face si cu carne. Se inabusa in putin ulei o ceapa tocata marunt, daca se face cu carne se adauga si carnea, se amesteca, se lasa sa se patrunda bine carnea la foc mic sub capac. Cand este fiarta carnea se adauga spanacul oparit in prealabil si apoi tocat la cutit, se adauga o lingurita de boia si 1-2 de bulion, cativa catei de usturoi tocati si 2-3 felii de lamaie fara coaja galbena care este amara. Asta este "mancarea de spanac", nu ce ai postat d-ta!
Usturoiul niciodata nu se taie si nu se trateaza termic!!! Usturoiul numai se striveste! Iar daca o astfel de mancare vreti sa aiba gust de usturoi,se adauga la sfarsit mujdei de usturoi! fara tratare termica!!!
Cel mai bun spanac il fac des desi am doar 18 ani nu ma omor cu verdeturile dar reteta acest este exceptionala felicitari