Petitchef

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane

Felul principal
4 porții
30 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 capatana de usturoi

50 ml ulei de masline cu aroma de busuioc

50 g faina

1 litru bulion/pasta/suc de rosii

1 lingurita sare de mare

1 lingurita zahar brun

mana de frunze de busuioc proaspete

Preparare

  • Preparare Incalzeste cuptorul la 190 C.Infasora capatana de usturoi in folie de aluminiu si da-o la copt 30-40 minute pana cand interiorul s-a inmuiat, apoi ia-o din cuptor si scoate-i miezul intr-o farfurie.
  • Pune painea pe o tava si da-o la copt pana cand se rumeneste.Intr-o cratita, pe foc potrivit, incinge uleiul apoi adauga faina si caleste-o, amestecand continuu timp de 1-2 minute, avand grija sa nu arzi faina.
  • Adauga apoi bulionul/pasta/sucul de rosii si amesteca continuu pana cand incepe sa se obina o supa usor groasa.Adauga capatana de usturoi, sarea de mare, zaharul si frunzele tocate de busuioc si amesteca bine.
  • Lasa sa dea supa intr-un cloct apoi ia-o de pe foc.Supa se serveste fierbinte in boluri, presarata cu funze de busuioc si crutoane de paine.

Poze

Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane, poza 1
Supa de rosii cu usturoi copt si crutoane, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Supa de rosii cu linte
Supa de rosii cu linte
4 porții
55 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Supa crema de rosii coapte
Supa crema de rosii coapte
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Supa crema de rosii si crutoane
Supa crema de rosii si crutoane
4 porții
35 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Supa de naut cu spanac
Supa de naut cu spanac
5 porții
50 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Supa rece de pepene si rosii
Supa rece de pepene si rosii
2 porții
10 min
Foarte ușor
2 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.