Gofre
Gofrele sunt foarte versatile si le poti servi cum le preferi. Gofrele se fac foarte usor, dintr-un aluat similar cu cel de pancakes. Singura smecherie este ca trebuie sa aveti un aparat special, un fel de matrita care le da forma specifica.
Ingrediente
5
Materiale
- Aparat de facut gofre
Preparare
Preparare30 min
Gătire4 min
Se separa albusurile de galbenușuri. Se amesteca galbenusurile cu faina, zahar si extract de vanilie.
Adaugati laptele treptat, amestecand bine pentru a evita formarea de aglomerari - "cocoloase". Apoi adaugati untul topit.
Bateti albusurile spuma si adaugati-le peste compozitia de mai sus. Se amesteca usor pentru a incorpora albusurile dar si pentru a nu se lasa aluatul. Lasati aluatul sa se odihneasca timp de o ora la rece.
Aplicati putin ulei pe placile aparatului de gofre si incalziti-l. Se toarna 2 polonice si se închide aparatul. Lasati gofrele sa se gaseasca timp de 4 minute.
Et voilà !
Observații
Arome: Pentru va parfuma gofrele puteti adauga coaja de lamaie sau apa din flori de portocala ;-)
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 333Kcal
- Carbo: 47.7g
- Grăsimi: 10.3g
- Grăsimi sat.: 5.8g
- Proteine: 11g
- Fibre: 2g
- Zahăr: 13.7g
- ProPoints: 9
- SmartPoints: 12
Informații nutriționale pentru 1 porție (167g)
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
5/5, 3 voturi



Punctează această reţetă