Petitchef

Panna Cotta al Caramello

Altele
8 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Punem la foc mic 750 ml de smantana pt frisca (nu din cea deja dulce,ci cea proaspata,neindulcita).
    Intr-un alt vas amestecam 1 pachet si jumatate de Crème caramel cu 4 linguri de zahar,cele 250 ml de frisca lichida ramase si cescuta de cafea.Amestecam bine apoi verificam frisca de pe foc.Nu trebuie sa fiarba la propriu,ci sa se aproprie de punctul de fierbere.Adaugam compozitia de mai inainte si amestecam bine,pe foc potrivit/mic , si lasam cca 3 minute,amestecand incontinuu.
    Pachetele de Crème caramel au intotdeauna incluse si 2 pliculete cu sos de caramel care este super bun.Daca prin absurd nu l-ar avea,sau daca pur si simplu vrem sa facem noi caramelul,vom proceda asa cum am descris mai jos.
    Ungem bine interiorul unei forme mari sau a mai multor forme mici cu sosul de caramel,apoi turnam panna cotta si lasam la temperatura camerei pana se racoreste.Apoi dam la frigider,unde e bine sa o lasam macar cateva ore bune.De obicei se face cu o zi inainte de a fi servita.
    Scufundam forma in apa fierbinte pret de cateva secunde,apoi acoperim cu un platou si rasturnam.Sosul de caramel se va prelinge frumos peste panna cotta.Este un deliciu,eu am pregatit-o pentru Revelion si am avut un super succes.Daca aveti forme mai frumoase,va iesi si mai minunata.Puteti folosi forme de silicon,plastic,portelan,orice doriti.
    Mod de preparare sos de caramel:
    Se folosesc 2 parti de zahar si una de apa.Vom avea nevoie de cca 100 g zahar si 50 ml apa.Punem intr-o cratita cu fundul gros (e necesar pentru a nu arde zaharul inainte de a se topi si pentru a emana caldura in mod egal) punem zaharul.
    Intr-un alt vas punem apa la fiert.Impreuna cu orice aroma doriti,de la vanilie la rom,etc, sau chiar simplu.E foarte important ca apa sa fiarba in clocote,deoarece zaharul se topeste la 140 grade,si o temperatura prea joasa a apei l-ar solidifica pe loc.E posibil sa “sara” putin cand adaugati apa,asa ca protejati-va mainile.
    Cand zaharul s-a topit si s-a format caramelul,adaugam apa fierbinte si amestecam repede.Chiar daca vor ramane bucatele netopite,nu-i nimic,vor fi niste caramele foarte bune.Lasam la racit.Daca vrem sa facem mai mult,il putem conserva intr-un borcan,intr-un loc racoros.


Întrebări:




Comentarii (17):

21/11/2014

Asta e altceva, panna cotta nu se face cu prafuri!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2013

Ai uitat gelatina.Nici in 100 ani n-o sa iasa ca in poza.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2013

Intr-adevăr reusita ! si un succes nu numai de revelion ci de fiecare data cand o servesti este varianta si cu fructe

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/11/2014

Foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
28/10/2013

F.f.f. buna

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Un desert excelent pentru ocaziile cand nu ai timp mult dar totusi vrei sa iesi in evidenta.

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Fb

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Am sa incerc si eu sa fac aceasta reteta :)

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Interesanta, delicioasa

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Super tare !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
Verrine tiramisu cu speculoos si caramel sarat
3 porții
4 h 30 m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cheesecake cu ricotta si vanilie
Cheesecake cu ricotta si vanilie
6 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Falafel - simplu si rapid
Falafel - simplu si rapid
5 porții
18 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Tartă de paște cu ciocolată și caramel
Tartă de paște cu ciocolată și caramel
8 porții
2 h 30 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Buturuga tiramisu
Buturuga tiramisu
8 porții
1 oră
Ușor
4.7 / 5

Articole conexe

Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează