Petitchef

Panna cotta al caramello

Altele
8 porții
5 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 8
1 l frisca lichida

4 linguri zahar

1 cescuta cafea (cca 50 g)

1 pachet Cremè Caramel (1,5 plicuri)

Preparare

  • Punem la foc mic 750 ml de smantana pt frisca (nu din cea deja dulce,ci cea proaspata,neindulcita).
    Intr-un alt vas amestecam 1 pachet si jumatate de Crème caramel cu 4 linguri de zahar,cele 250 ml de frisca lichida ramase si cescuta de cafea.Amestecam bine apoi verificam frisca de pe foc.Nu trebuie sa fiarba la propriu,ci sa se aproprie de punctul de fierbere.Adaugam compozitia de mai inainte si amestecam bine,pe foc potrivit/mic , si lasam cca 3 minute,amestecand incontinuu.
    Pachetele de Crème caramel au intotdeauna incluse si 2 pliculete cu sos de caramel care este super bun.Daca prin absurd nu l-ar avea,sau daca pur si simplu vrem sa facem noi caramelul,vom proceda asa cum am descris mai jos.
    Ungem bine interiorul unei forme mari sau a mai multor forme mici cu sosul de caramel,apoi turnam panna cotta si lasam la temperatura camerei pana se racoreste.Apoi dam la frigider,unde e bine sa o lasam macar cateva ore bune.De obicei se face cu o zi inainte de a fi servita.
    Scufundam forma in apa fierbinte pret de cateva secunde,apoi acoperim cu un platou si rasturnam.Sosul de caramel se va prelinge frumos peste panna cotta.Este un deliciu,eu am pregatit-o pentru Revelion si am avut un super succes.Daca aveti forme mai frumoase,va iesi si mai minunata.Puteti folosi forme de silicon,plastic,portelan,orice doriti.
    Mod de preparare sos de caramel:
    Se folosesc 2 parti de zahar si una de apa.Vom avea nevoie de cca 100 g zahar si 50 ml apa.Punem intr-o cratita cu fundul gros (e necesar pentru a nu arde zaharul inainte de a se topi si pentru a emana caldura in mod egal) punem zaharul.
    Intr-un alt vas punem apa la fiert.Impreuna cu orice aroma doriti,de la vanilie la rom,etc, sau chiar simplu.E foarte important ca apa sa fiarba in clocote,deoarece zaharul se topeste la 140 grade,si o temperatura prea joasa a apei l-ar solidifica pe loc.E posibil sa “sara” putin cand adaugati apa,asa ca protejati-va mainile.
    Cand zaharul s-a topit si s-a format caramelul,adaugam apa fierbinte si amestecam repede.Chiar daca vor ramane bucatele netopite,nu-i nimic,vor fi niste caramele foarte bune.Lasam la racit.Daca vrem sa facem mai mult,il putem conserva intr-un borcan,intr-un loc racoros.



Comentarii (17):

21/11/2014

Asta e altceva, panna cotta nu se face cu prafuri!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2013

Ai uitat gelatina.Nici in 100 ani n-o sa iasa ca in poza.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/10/2013

Intr-adevăr reusita ! si un succes nu numai de revelion ci de fiecare data cand o servesti este varianta si cu fructe

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
18/11/2014

Foarte bun!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

(0) (0) Abuz
28/10/2013

F.f.f. buna

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Un desert excelent pentru ocaziile cand nu ai timp mult dar totusi vrei sa iesi in evidenta.

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Fb

(0) (0) Abuz
24/10/2013

Am sa incerc si eu sa fac aceasta reteta :)

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Interesanta, delicioasa

(0) (0) Abuz
23/10/2013

Super tare !

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tort kodrit kadir
Tort kodrit kadir
4 porții
1h20m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata
Panna cotta cu cafea si sirop de ciocolata
6 porții
40 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Sundae
Sundae
6 porții
5 ore
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Tort de biscuiți cu ciocolată :)
Tort de biscuiți cu ciocolată :)
19 porții
4 ore
Ușor
5 / 5
Rețetă Gofre
Gofre
5 porții
34 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Opéra-desertul suprem
Opéra-desertul suprem
10 porții
2h8m
Dificil
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Panna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de deliciosPanna Cotta – un desert pe cat de simplu, pe atat de delicios

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: