Petitchef

Pui in crusta de sare si usturoi

Pui in crusta de sare si usturoi
Inauguram colectia retetelor de toamna-iarna :)
Photobucket
Nu e obisnuitul pui trantit pe pat de sare si acoperit in acelasi fel. E ceva mai elaborat - dar departe de a fi complicat.
Amesteci 600g sare cu 600g faina si 350-400ml de vin rose sau alb sec. Nu trebuie folosit robotul ca-n poza de mai jos (eu mai tare m-am complicat) - e mlt mai simplu sa o faci tu intr-un vas incapator.
PhotobucketDin amestecul asta se face un aluat, care se intinde frumos pe o suprafata curata si se presara cu usturoizdrobit sau tocat marunt (eu am folosit o capatana intreaga si as fi pus si mai mult, desigur :)) plus cimbru si ceva ierburi care-ti mai plac (in cazul de fata s-au mai folosit un amestec Nomu Provensalcu lavanda, maghiran, busuioc, fenicul).
PhotobucketDupa care, puiul umplut in mod traditional cu o lamaie taiata-n doua si o capatana de usturoi, a fost trantit cu pieptul in jos pe aluatul din sare...
Photobucket...impachetat frumos si intors apoi cu pieptu-n sus intr-o tava incapatoare.
PhotobucketAsa a intrat in cuptorul incins la vreo 200 de grade cam o ora si jumatate. Dupa care a iesit rumen si suculent.
PhotobucketI-am spart crusta cu grija (si un ciocan :))
PhotobucketSi am mancat ghebos. Ce altceva?Photobucket









Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de provence
6 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui la cuptor-petitchef
Pui la cuptor-petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Pui pane cu alune
Pui pane cu alune
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează