Petitchef

Pui in crusta de sare si usturoi

Inauguram colectia retetelor de toamna-iarna :)
Photobucket
Nu e obisnuitul pui trantit pe pat de sare si acoperit in acelasi fel. E ceva mai elaborat - dar departe de a fi complicat.

Amesteci 600g sare cu 600g faina si 350-400ml de vin rose sau alb sec. Nu trebuie folosit robotul ca-n poza de mai jos (eu mai tare m-am complicat) - e mlt mai simplu sa o faci tu intr-un vas incapator.
Photobucket
Din amestecul asta se face un aluat, care se intinde frumos pe o suprafata curata si se presara cu usturoi zdrobit sau tocat marunt (eu am folosit o capatana intreaga si as fi pus si mai mult, desigur :)) plus cimbru si ceva ierburi care-ti mai plac (in cazul de fata s-au mai folosit un amestec Nomu Provensal cu lavanda, maghiran, busuioc, fenicul).
Photobucket
Dupa care, puiul umplut in mod traditional cu o lamaie taiata-n doua si o capatana de usturoi, a fost trantit cu pieptul in jos pe aluatul din sare...
Photobucket
...impachetat frumos si intors apoi cu pieptu-n sus intr-o tava incapatoare.
Photobucket
Asa a intrat in cuptorul incins la vreo 200 de grade cam o ora si jumatate. Dupa care a iesit rumen si suculent.
Photobucket
I-am spart crusta cu grija (si un ciocan :))
Photobucket
Si am mancat ghebos. Ce altceva?Photobucket








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
Pui in crusta de mustar si ierburi de Provence
6 porții
1 h 30 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-Petitchef
Pui la cuptor-Petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Pui in crusta de mustar
Pui in crusta de mustar
4 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Pui la tigaie cu rosii si usturoi
Pui la tigaie cu rosii si usturoi
2 porții
30 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu sos de rosii si usturoi
Pui cu sos de rosii si usturoi
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.1 / 5

Rețete

Articole conexe

Gratinarea – arta coptului in crusta Gratinarea – arta coptului in crusta Painea de casa, o paine fermecata! Painea de casa, o paine fermecata! Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: