Petitchef

Pui la cuptor cu rozmarin, otet balsamic si ceapa rosie

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
? 1 pui (de aprox. 1,5 kg) ? 1 lingura frunze de rozmarin ? 3 linguri ulei de masline ? 4 cepe rosii medii sau mari, intregi dar curatate de coaja ? 3 linguri otet balsamic ? 1 lingura miere

Mod de preparare: 1. Inlazeste cuptorul la 190?C.Ia puiul, iar in in locul dintre piele si carnea de piept imprastie o lingura de frunze de rozmarin , iar restul e rozmarin presara-l in cavitatea puiului.Condimenteaza puiul in interior si exterior si pune-l intr-o tava de copt, apoi aseaza cate o ceapa in fiecare colt al tavii.Stropeste totul cu ulei de masline, apoi da-le la copt 30 minute. 2. Intre timp, amesteca otetul balsamic cu mierea.Dupa ce puiul a stat la cuptor 30 minute, scoate-l, stropeste-l cu amestecul de otet, apoi da-l din nou la copt pentru inca 30 minute.Dupa ce au trecut cele 30 minute, scoate puiul din tava si pune-l deoparte.Da cepele la cuptor pentru inca 20 minute.Serveste puiul stropit cu sos alaturi ceapa.








Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb
Pui la cuptor cu cartofi, ceapa si mazare in vin alb
4 porții
3 ore
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi
Pui la cuptor cu mazare, ceapa verde si cartofi noi
6 porții
2 ore
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui la cuptor cu cartofi noi, ceapa verde si dovlecei
Pui la cuptor cu cartofi noi,ceapa verde si dovlecei
4 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui cu miere si mustar
Pui cu miere si mustar
4 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui la cuptor-Petitchef
Pui la cuptor-Petitchef
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4.8 / 5

Rețete

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa - istorie si curiozitati Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei