Petitchef

Varza c?lit? cu care impresionezi pân? la lacrimi

Vorbesc cu b?rba?ii acum, cei din grupul impresioni?tilor (aka întotdeauna în c?utare de noi metode de impresionare a femeilor). Un grup minoritar, pe cale de dispari?ie, din simplul motiv c? printre primele lucruri pe care un b?rbat le înva?? de la o femeie este "cine m? place, m? place a?a cum sunt".

Oricât de mult timp s-ar fi scurs de la ultima cucerire, impresioni?tii sunt dispu?i s? aloce în continuare de zeci de ori mai mult pentru urm?toarea. A?teapt? oricât pân? s? apar? victima, caut? oriunde e vreo urm? de speran??. Inventeaz? pove?ti, încearc? în oglind? diverse m??ti impresioniste, ca s? testeze ?ansele de succes ale fiec?reia dintre ele. Impresioni?tii o fac pe bune, investesc în ei, în ceea ce e de ?tiut despre femei ?i lumea lor, înva??, experimenteaz?, se joac?.

Impresioni?tii mi-au venit în minte c?nd am testat re?eta mamei de varz? c?lit?. M-am g?ndit s? încep o serie nou? de teste, pe l?ng? Cooking for Dummies, Re?ete Impresioniste. Special pentru ei, s? le poat? folosi în permanentul quest în care-?i tr?iesc via?a.

Poate p?rea ciudat? asocierea unui astfel de grup ?int? cu o re?et? atât de clasic?. Dar dac? impresionistul î?i folose?te un pic imagina?ia, poate scoate pe lâng? o mâncare bun? ?i o poveste despre re?eta secret? a familiei, care s? nu treac? neobservat?: mama a înv??at-o de la bunica, mama tatei, ?tiind c? era felul lui preferat de mâncare; a ars în tinere?e câteva oale, numai una a mai putut fi recuperat? ?i fiind singura supravie?uitoare, i-a adus noroc la urm?toarea încercare ?i de atunci numai pe aia a folosit-o s? fac? varz? c?lit?; bietul tata s-a pr?p?dit acum 5 ani, iar mama nu mai are putere s? stea în picioare s? toace varza, a?a c? m-a înv??at pe mine cum s? o preg?tesc.

E doar un exemplu, povestea, în func?ie de impresionist ?i de victima sa, poate derapa pe o pant? mai vesel? sau mai tragic?. Domnilor, m? bazez pe inteligen?a ?i experien?a dvs. ?i zic c? ve?i putea s? v? adapta?i corect la circumstan?e. Eu îmi fac datoria ?i v? predau re?eta.

De cump?rat:
3 verze de m?rime medie
2 cutii de ro?ii decojite tocate (scrie pe cutie "tocate" sau "întregi")
300g de kaizer afumat
un plic de foi de dafin
un plic de busuioc uscat
sare
ulei
piper boabe

Procesul în sine, pas cu pas:

1. Cur??a?i verzele de primul strat de foi.
2. T?ia?i-le pe din dou?.

3. Lua?i fiecare jum?tate ?i începe?i s? toca?i varza pe un toc?tor. ?tiu, u?or de zis, dar cum se face asta mai exact? Apuca?i varza cu mâna stâng?, dinspre partea cu cotorul ?i orientat? astfel încât s?-i vede?i "interiorul". T?ia?i feliu?e sub?iri de pe margini, pân? ajunge?i la partea în care foile încep s? se îngroa?e - înseamn? c? sunte?i gata cu jum?tatea respectiv?.

4. Gr?m?joar? de varz? tocat? rezultat? trebuie frecat? cu sare - pres?ra?i c?t pute?i lua de dou? ori între vârfurile degetelor ?i amesteca?i în stil b?rb?tesc (cam cum face?i uneori cu sânii unei femei ?i ea ?ip? s? o l?sa?i mai moale).

5. Astfel frecat? cu sare, varza se pune în oal? ?i se repet? opera?iunea pân? la epuizarea celor 6 jum?t??i.

6. Kaizerul afumat se taie în felii sub?iri, preferabil ar fi s?-i îndep?rta?i ?oriciul. Se pune ?i el în oal? al?turi de varz?.

7. Amesteca?i tot ceea ce ave?i în oal? pân? la momentul ?sta si turna?i peste 5 linguri de ulei. Ave?i dou? cutii de ro?ii, pune?i con?inutul uneia jumate. Amesteca?i înc? o dat?.

8. Pune?i pe foc oala (flac?ra trebuie s? fie medie) ?i sc?pa?i-o din vedere 10 minute. Reveni?i ?i amesteca?i. Repeta?i pasul ?sta ?i ve?i vedea c? varza s-a înmuiat ?i a l?sat ap?. E perfect.

9. Porni?i cuptorul la foc mic (180 grade) ?i b?ga?i oala. Varza începe s? se c?leasc?. Dureaz? aproximativ 2h, în func?ie de cât? r?bdare ave?i ?i de cât de sc?zut? v? dori?i s? ias? (pu?in sc?zut? = 1,5h; foarte sc?zut? = 2,5h).

10. Din jum?tate în jum?tate de or?, scoate?i oala ?i amesteca?i.

11. Dup? prima or?, pres?ra?i o linguri?? de busuioc, 5 frunze de dafin rupte în dou? ?i o linguri?? de boabe de piper. Amesteca?i, bineîn?eles.

12. Au trecut cele dou? ore, ave?i varza c?lit?, felicit?ri!!!

Pare extrem de dificil (nu e chiar a?a!), necesit? mult timp ?i aten?ie dar v? garantez c? dac? reu?i?i, victima devine automat partid? sigur?. Ca s? nu mai zic c? ve?i avea dimensiunea real? a efortului pe care-l depune o femeie când încearc? s? v? impresioneze cu o mâncare ca la mama acas?.







Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria româneascăCiupercile și bucătăria româneascăMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiMuraturile de casa, ambasadorii sanatatiiAm plecat la colindat, la piftii de degustat...Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: