Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente!

Felul principal
Foarte ușor
35 min
684 Kcal

Ați încercat vreodată să încorporați „nduja” într-un fel de paste? De ce să nu-l încercați și într-un risotto pentru un preparat super reconfortant și picant? 'Nduja acest mezel tipic din regiunea Calabria a Italiei, oferă un amestec unic de gusturi picante și afumate care se îmbină de minune cu textura rustică a cârnaților și cremozitatea orezului :-) Urmați pașii cu atenție pentru a pregăti acest delicios risotto ↓↓

Ingrediente

2

Materiale

  • Poêles

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 1Tăiați mărunt ceapa și rumeniți-o într-o tigaie cu un strop de ulei. Adăugați cârnații mărunțiți și rumeniți-i câteva minute. Adăugați apoi vinul alb și continuați fierberea (amestecând din când în când) până se evapora vinul.
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 2Adăugați 'nduja tăiat în bucăți la amestecul anterior.
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 3Se adaugă o lingură de pasta de rosii, se amestecă bine și se continua fierberea încă 5 minute.
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 4Între timp, turnați orezul într-o altă tigaie și rumeniți-l câteva minute. Adaugați apoi treptat supa de legume, până se absoarbe.
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 5Când orezul este gata se adaugă amestecul de cârnați/'nudja și se amestecă (dacă vi se pare uscat, adăugați puțină supă).
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 6Adăugați parmezan ras pentru a face risottoul și mai cremos.
  • Risotto cu cârnați 'nduja, preparatul perfect pentru iubitorii de condimente! - Preparare etapa 7Aranjați și serviți fierbinte.

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Cât se păstrează risotto cu cârnați și nduja?

Aproximativ două zile la frigider, într-un recipient ermetic. Pentru a-l reîncălzi, puneți-l într-o tigaie cu puțină apă (sau supă) și amestecați.
Puteți face un risotto cu 'nduja mai puțin picant folosind stracciatella sau burrata. Pregătiți sosul 'nduja fără a adăuga cârnați. Când serviți, adăugați bucăți mici de stracciatella sau burrata și serviți.
De asemenea, puteți lega risottoul 'nduja cu pecorino.
Vă recomandăm să folosiți orez carnaroli, dar dacă nu aveți, puteți folosi orez arborio.
Vă sfătuim să folosiți supă de legume pentru că preparatul este deja destul de gustos.
'nduja este un salam calabrian preparat cu diferite bucăți grase de carne de porc (inclusiv slănină, pancetta și obraz). Carnea se toaca mărunt și se amestecă cu sare și ardei iute de Calabria. Amestecul este apoi pus într-o carcasă și afumat (adesea cu lemn de măslin) înainte de a fi rafinat.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 684Kcal
  • Carbo: 77.4g
  • Grăsimi: 27.2g
  • Grăsimi sat.: 10.1g
  • Proteine: 28.6g
  • Fibre: 6.1g
  • Zahăr: 3.1g
  • ProPoints: 18
  • SmartPoints: 21
Informații nutriționale pentru 1 porție (566g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
3.9/5, 10 voturi 1 comentariu

steve_s2022

Un cacat cu multe poze. sa-l mananci tu cu ai tai.De unde ai luat "nduja"? din pizda ta sau ...?! mai ai si alte idei 'minunate" ded genul acesta ? te sfatuiesc sa le tii pentru tine.

abuz