10 rețete cu fulgi de ovăz pentru un mic dejun diferit și un bun început de zi

Wednesday 17 September 2025 10:55 - Patricia González
10 rețete cu fulgi de ovăz pentru un mic dejun diferit și un bun început de zi

Fulgii de ovăz au devenit un aliment de bază în bucătăria modernă. Nu numai datorită valorii sale nutritive, ci și pentru că se adaptează la aproape orice tip de mic dejun: se simte la fel de bine într-un castron rece pregătit cu o seară înainte, ca și în biscuiți de casă sau un alt tip de brownie. În fiecare rețetă își schimbă forma și caracterul, dar își păstrează acea calitate practică care îl face atât de util în bucătăria de zi cu zi.

În această selecție am adunat idei pentru ca prima masă a zilei să fie mai mult decât o rutină: de la un smoothie bowl cu mango la un crumble cu zmeură, batoane de muesli, muesli sau lapte de casă. Ușor de preparat, variate și cu poftă exact cât trebuie pentru a începe ziua cu ceva diferit.


Lăsați-vă inspirați de rețetele noastre:


Crumble barsRețetă Crumble bars

Crocante și fructate, aceste batoane crumble cu zmeură vor fi gustarea ideală înainte de sport ;-) Vă lăsăm cu pașii de preparare ai acestei rețete chiar mai jos ↓


Brownie cu ovaz si lamaieRețetă Brownie cu ovaz si lamaie

Esti pasionat de brownie si iubesti deserturile cu aroma de lamaie? Acest desert este special pentru tine! Brownie cu ovaz si glazura delicioasa care te va face sa te intorci pentru o alta porție! :) Un desert ideal pentru o gustare cu prietenii sau...


Granola de casaRețetă Granola de casa

Pentru a va incepe ziua cu energie, alegeti muesli la micul dejun! Adaugati ingrediente la alegere si modificati-le in functie de cele care va plac :-) Nuci, fructe uscate, ciocolata, chipsuri de nuca de cocos ... Lasati imaginatia sa vorbeasca :-) Va...


Ovăz cu fructe roșii și ciocolată, un mic dejun sănătos și sățios!Rețetă Ovăz cu fructe roșii și ciocolată, un mic dejun sănătos și sățios!

Iată un mic dejun deopotrivă delicios și echilibrat: ovăz peste noapte cu fructe roșii și ciocolată ! Preparat cu o seară înainte în doar câteva minute, acest bol vă va aștepta când vă treziți, gata de savurat. Ovăzul rulat și semințele de chia au...


Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugatRețetă Biscuiti cu unt de arahide - fara zahar adaugat

Pentru a insoti cafeaua sau fie pentru a va bucura la sfarsitul unei mese de un dulce, ne-am gandit am biscuit crocant :-) Controlam si cantitatea de zahar adaugat si vom folosi doar unt de arahide.




Lapte din fulgi ovăz (ușor, rapid și economic)Rețetă Lapte din fulgi ovăz (ușor, rapid și economic)

Nu-ți mai cumpăra băuturile vegetale din magazine, fă-le singur! Cu această rețetă de lapte de ovăz de casă, îți dovedim că este super ușor, super rapid și mai presus de toate mult mai economic! Veți obține astfel aproximativ 1L de băutură. Haide, să...


Batoane de cereale ușoare și extra crocanteRețetă Batoane de cereale ușoare și extra crocante

Pentru pauza de gustare sau chiar înainte de o sesiune de sport, de exemplu, savurați aceste batoane cu cereale. Ușoare și crocante, cobinând fulgi de ovăz, ciocolată, unt de arahide și migdale, vă puteți imagina gustul? Ne lasă gura apă... Așa că...


Fursecuri 3 ingredienteRețetă Fursecuri 3 ingrediente

Fursecuri din doar 3 ingrediente? Da, este posibil. Dovada - fursecurile din ovaz, banane si ciocolata ;-) O reteta vegana si pentru toate gusturile ;-)


Pâine fără gluten din fulgi de ovăz, iaurt și ouă: o rețetă plină de proteine!Rețetă Pâine fără gluten din fulgi de ovăz, iaurt și ouă: o rețetă plină de proteine!

Dacă sunteți în căutarea unei alternative sănătoase , ușoare și bogate în fibre la pâinea noastră zilnică, te vei îndrăgosti de această rețetă realizată cu 3 ingrediente principale: făină de ovăz, fulgi de ovăz , ouă si iaurt natural . Perfectă...


Patricia GonzálezPatricia González
asionată de bucătărie și de mâncarea bună, viața mea se mișcă între cuvinte alese cu grijă și linguri de lemn. Responsabilă, dar distrată. Sunt jurnalistă și redactoare cu mulți ani de experiență și mi-am găsit colțul ideal în Franța, unde lucrez ca redactoare pentru Petitchef. Îmi place bœuf bourguignon, dar îmi este dor de salmorejo-ul mamei mele. Aici combin dragostea mea pentru scris și pentru gusturile suculente pentru a împărtăși rețete și povești despre bucătărie care sper să te inspire. Tortilla, îmi place cu ceapă și puțin făcută :)

Comentarii

Notează articolul:
2.95/5, 21 voturi 1 comentariu

anonymous

Am cancer și trebuie sa mănânc sanatos

abuz