Carnea de rata – intre da si nu?

Tuesday 25 March 2014 21:03
Carnea de rata – intre da si nu?

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine ​​de inalta calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.

O portie de carne de rata contine jumatate din doza zilnica recomandata de acid nicotic (vitamina B3), fier si seleniu. Pe langa toate acestea este si o buna sursa de proteine slabe. Poate fi saraca in grasimi si acizi grasi saturati. Daca de pe pieptul de rata se indeparteaza pielea atunci el are un continut de grasimi si de acizi grasi saturati mai mic decat pieptul de pui.

O portie de 100 grame de carne piept de rata fara piele contine 140 de calorii si 11,2 g de grasime.

Carnea de rata este o sursa buna de proteine, niacina, fosfor, riboflavina, fier, zinc, vitamina B-6 si tiamina si cantitati mai mici de vitamina B-12, acid folic si magneziu. Este relativ bogata in grasimi si colesterol, daca se consuma si pielea.

Carnea de rata este recomandata pentru intarirea sistemului imunitar, sistemului nervos si a celui digestiv. Asigura dezvoltarea organismului, de aceea nu trebuie sa lipseasca din alimentatie. Grasimea de rata da o aroma aparte bucatelor de orice fel.

In plus, exista un mare avantaj al consumului ponderat de carne de rata, si acesta este dat de grasimea de rata. Punctul de topire al grasimii rata este de doar 14 grade Celsius, mult mai mic decat temperatura corpului uman si din acest motiv este usor de eliminat, comparativ cu punctele de topire ale grasimii de carne de vita, porc si pui care sunt 45, 38 si 37 grade Celsius. Punctul de topire scazut al grasimii permite carnii de rata sa fie foarte delicioasa chiar si atunci cand este servita rece.

Pe de alta parte, oul de rata contine fier, zinc, potasiu, retinol, vitamina K si ii poate ajuta pe cei cu insomnii, probleme digestive sau hipertensiune. Dezavantajul este ca oul de rata contine mult colesterol, deci se va consuma mai rar si numai bine fiert.

Ratele din rasa Pekin sunt foarte raspandite si apreciate in Europa si SUA pentru carnea lor, despre care se spune ca e cea mai gustoasa carne de pasare.



Comentarii

Notează articolul:

  • pagina 1 / 2
27/01/2023

Ft informativ

(0) (0) abuz
20/08/2017

Multe felicitari pentru articolele interesante,petitchef!

(0) (0) abuz
25/11/2016

Excelent

(0) (0) abuz
greteledelweiss
greteledelweiss, 24/11/2016

Deosebit de gustoasa! O consumam cu placere de fiecare data.

(0) (0) abuz
atena_p2014
atena_p2014, 20/10/2016

Se gaseste acum carne de rata si am cumparat.Este f.gustoasa!Am servit-o cu sos de visine sau cu sos de portocala si cartofi natur.Incercati!

(0) (0) abuz
10/05/2016

Intre da si nu? Pai nu ai spus de ce NU! Inseamna ca numai DA!

(1) (0) abuz
06/09/2015

Ne place si o folosim

(0) (0) abuz
06/09/2015

EXCELENTĂ RAŢĂ UMPLUTĂ CU MERE,PRUNE USCATE.

(1) (0) abuz
05/09/2015

SUPER

(0) (0) abuz
felicia_g2015, 05/09/2015

Mie imi place f.mult, mai ales ca este crescuta, hranita in gospodaria proprie. Am preparat supe delicioase si traditionala RATA PE VARZA. Multumim, PETITCHEF!

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2