Petitchef

Piept de rata cu broccoli

Felul principal
4 porții
60 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

Preparare

  • Se spala carnea si se pune la fiert. Eu folosesc oala de presiune (30 minute de fiert).
    Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie fasii late de 1 cm si se pudreaza cu faina.
    Se curata broccoli, se spala si se desfac buchetelele pe care le oparim in apa cu sare pentru 2 minute.
    Ceapa si usturoiul se curata si se toaca.

    Incingem uleiul intr-o tigaie (Wok) si prajim nucile caju, le vom scoate si le lasam deoparte.
    Se introduce carnea si se prajeste la foc iute, pana ce devine crocanta, se scoate si se pastreaza la cald.
    Apoi mai adaugam 3 linguri de ulei si calim ceapa si usturoi, adaugam ghimbirul tocat marunt, pe urma broccoli, le prajim 5 minute amestecand.
    La sosul de soia, adaugam vinul si supa (sau apa), se toarna in tigaie si se amesteca.
    Se adauga apoi carnea si se lasa sa se patrunda 5 minute la foc slab.
    Se condimenteaza cu sare si piper si se presara nucile caju.

    Preparatul se serveste cu orez.

    Bon Appetit!

Poze

Piept de rata cu broccoli, poza 1
Piept de rata cu broccoli, poza 2

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata in sos picant
Piept de rata in sos picant
2 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
Piept de rata cu pak choy si sos hoisin
3 porții
35 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
One pot pasta - Tagliatelle cu somon si broccoli
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Chiftelute din broccoli si conopida
Chiftelute din broccoli si conopida
6 porții
25 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Broccoli – un superstar nutritional!Broccoli – un superstar nutritional!Carnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?Retete cu…piept de puiRetete cu…piept de pui„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei