Petitchef

Rata la cuptor

Felul principal
4 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala si se curata rata.
  • Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia.
  • Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior.
  • Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii.
  • Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore.
  • Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
  • Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii. Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.


Poze

Rata la cuptor
Rata la cuptor - poza 2
Rata la cuptor - poza 3

Întrebări:




Comentarii (17):

30/12/2014

Excelentă!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
07/06/2013

Bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/11/2016

EXCELENT!7

(0) (0) Abuz
04/10/2016

Fffff bun

(0) (0) Abuz
22/04/2014

ARATA SUPER . DACA E SI GUSTOASA E SI MAI SI

(0) (0) Abuz
07/02/2014

Foarte bun de bun

(0) (0) Abuz
18/01/2014

Este ok

(0) (0) Abuz
02/01/2014

P

(0) (0) Abuz
30/12/2013

Excellent

(0) (0) Abuz
20/12/2013

Super !

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Camembert la cuptor, cu nuci si miere
Camembert la cuptor, cu nuci si miere
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează