Petitchef

Piept de rață cu piure de cartofi

Felul principal
4 porții
15 min
15 min
Ușor
O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi :))

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 piept de rață,

1 ceapă,


100 ml vin roșu sec,

200 ml apă,

1 lingură miere,

1 lingură oțet balsamic,

1 lingură bulion,

1 linguriță boabe piper.

1 kg cartofi,

200 ml lapte,

50 g unt,

sare.

Opțional: sos de fructe de pădure.

Preparare

  • Într-un castron pregătim marinata.
    Amestecăm vinul cu apa, mierea, oțetul balsamic, bulionul, boabele de piper, ceapa tăiată solzișori și morcovul tăiat rondele.

    Pieptul de rață se spală bine și se pune în marinată.
    Se dă la rece peste noapte sau pentru minim 5 ore.

    Cartofii se curăță de coajă și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.
    Se fierb pentru 15 minute (se verifică înainte de a se scoate din apă)
    Se scoate pieptul de rață din marinată și se lasă să se zvânte sau se șterge cu un prosop de bucătărie.

    Cu un cuțit crestăm pielița în bucățele de 1cm.
    Încingem un pic un wok (fără grăsime) și punem pieptul de rață cu pielița în jos.
    Se întoarce după 3-4 minute și pe partea cealaltă.

    Apoi iar 3-4 minute pe partea cu pieliță și încă 3-4 minute pe partea cealaltă până se rumenește bine.

    Dacă nu vă place carnea făcută mediu, se poate pune la cuptor pentru alte 30 minute.

    Se scoate și se păstrează la cald până se face piureul de cartofi.
    Se strecoară cartofii de apă, se pasează bine și se amestecă cu unt și cu lapte fiert.
    Se potrivește de sare.

    Pieptul se taie feliuțe subțiri și se aranjează pe o farfurie lângă piureul de cartofi.
    Se poate servi ca atare, dar după părerea mea cu un sos de fructe de pădure este și mai bun.

    Pentru sos amestecați 300 g fructe de pădure cu 50 g zahăr pe foc până scade.

    Poftă bună!

Poze

Piept de rață cu piure de cartofi, poza 1
Piept de rață cu piure de cartofi, poza 2
Piept de rață cu piure de cartofi, poza 3
Piept de rață cu piure de cartofi, poza 4

Întrebări:




Comentarii (13):

31/08/2015

SUPER !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
16/03/2015

FOARTE BUNA.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
John_, 11/08/2020

Marinada, si nu "marinata", nu are niciun sens. Timp pierdut si munca in zadar. Tot secretul este in prajirea carnii. Desigur ca poti manca piept de rata cu ce sos iti trece prin minte, dar este impamantenit ca cea mai buna combinatie este cu sos de portocale.

(0) (0) Abuz
Florica, 11/08/2020

Arata excelent ! Voi face si eu , ca am rate la tara . Multumesc pentru reteta !

(0) (0) Abuz
05/07/2016

"O fripturica pe care as manca-o in fiecare zi"
Nu crezi ca ar fi cam monoton? Eu nu cred o iota din tot ce spui! Din gura ta vorbeste pacatul!

(0) (1) Abuz
11/03/2015

De mult doream sa stiu o metoda de marinare la rata!Am mai incercat dar nu a iesit carnea moale!Sper ca de data aceasta sa-mi reuseasca...

(0) (0) Abuz
09/03/2015

Apetisant

(0) (0) Abuz
ana461, 09/03/2015

F. b. o mancare rafinata cu care -ti poti impresiona familia, dar si musafirii

(0) (0) Abuz
09/03/2015

RAPID SI BUUUUN

(0) (0) Abuz
06/05/2014

FOARTE BUN

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata in sos picant
Piept de rata in sos picant
2 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de portocale
Piept de rata cu sos de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
4 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.