Petitchef

Piept de rata cu salata

Antreuri
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 2

Ingrediente pentru 2 porţii:

1 buc. piept de raţă (cca.300-400 gr.)

salată verde

roşii Cherry


pentru Dressing:

1 linguriţă muştar

1 linguriţă miere de albine

1 lingură oţet (balsamic) alb

2 linguri suc de portocale (proaspăt stors)

5 linguri ulei de măsline

sare

piper

Preparare

  • Se pregăteşte pieptul de raţă: se spală, se uscă cu un prosop de bucătărie, se taie pieliţa argintie de pe suprafaţa cărnii, se scot resturile de pene. Pielea se crestează, însă nu prea adânc, să nu se taie carnea.
    Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

    Se pune o tigaie pe foc şi se încălzeşte bine fără să se adauge ulei. Se adaugă apoi pieptul de raţă şi se prăjeşte pe partea cu pielea, cam un minut. Se reduce apoi temperatura – să fie medie. Se prăjeşte în continuare, vreo 8-10 minute. Se întoarce apoi pieptul de raţă pe partea cealaltă şi se prăjeşte 3-4 minute. Se scoate pieptul de raţă, se condimentează cu sare şi piper şi se pune din nou pe tigaie, cu partea cu pielea în jos şi se dă la cuptor. (Dacă mânerul tigăii e din plastic şi nu e rezistent la temperaturi înalte, se poate acoperi cu folie de aluminiu, sau se va înlocui tigaia cu o tavă de cuptor.) Se lasă carnea în cuptor în jur de 8 minute, iar apoi se întoarce pe partea celalată pentru încă vreo 5 minute.

    Se scoate pieptul de raţă şi se învârte în folie de aluminiu. Se lasă să se “odihneasc㔠5 minute. Astfel pieptul de raţă îşi va păstra sucul propriu, în caz contrar, în momentul în care se taie carnea, sucul se va scurge, iar carnea va rămâne seacă. Eu las pielea neacoperită, ca să rămână crocantă.

    Între timp se curăţă salata, se spală roşiile şi se taie în jumătăţi. Ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan şi se agită borcanul până când compoziţia devine omogenă. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.

    Se pune salata pe farfurii. Se taie pieptul de raţă în felii subţiri şi se aşează peste salată. Se poate orna cu felii subţiri de parmezan.

Poze

Piept de rata cu salata, poza 1
Piept de rata cu salata, poza 2
Piept de rata cu salata, poza 3

Întrebări:




Comentarii:

17/10/2013

Uscat piept

(0) (1) Abuz
07/04/2013

Excelenta reteta !

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
05/01/2013

No comment!

(0) (0) Abuz
26/08/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de portocale
Piept de rata cu sos de portocale
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Piept de rata cu portocale
Piept de rata cu portocale
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Salata in stil landes
Salata in stil landes
4 porții
20 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Salata de linte si cartofi dulci
Salata de linte si cartofi dulci
4 porții
50 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara!Delicii din cufarul marii - salata de icreDelicii din cufarul marii - salata de icreSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaSalata de sfecla rosie cu piept de pui si maionezaCarnea de rata – intre da si nu?Carnea de rata – intre da si nu?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.