Petitchef

Piept de rata cu salata

Antreuri
2 porții
30 min
30 min
Ușor

Ingrediente

2

Ingrediente pentru 2 porţii:

pentru Dressing:

Preparare

  • Se pregăteşte pieptul de raţă: se spală, se uscă cu un prosop de bucătărie, se taie pieliţa argintie de pe suprafaţa cărnii, se scot resturile de pene. Pielea se crestează, însă nu prea adânc, să nu se taie carnea.
    Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

    Se pune o tigaie pe foc şi se încălzeşte bine fără să se adauge ulei. Se adaugă apoi pieptul de raţă şi se prăjeşte pe partea cu pielea, cam un minut. Se reduce apoi temperatura – să fie medie. Se prăjeşte în continuare, vreo 8-10 minute. Se întoarce apoi pieptul de raţă pe partea cealaltă şi se prăjeşte 3-4 minute. Se scoate pieptul de raţă, se condimentează cu sare şi piper şi se pune din nou pe tigaie, cu partea cu pielea în jos şi se dă la cuptor. (Dacă mânerul tigăii e din plastic şi nu e rezistent la temperaturi înalte, se poate acoperi cu folie de aluminiu, sau se va înlocui tigaia cu o tavă de cuptor.) Se lasă carnea în cuptor în jur de 8 minute, iar apoi se întoarce pe partea celalată pentru încă vreo 5 minute.

    Se scoate pieptul de raţă şi se învârte în folie de aluminiu. Se lasă să se “odihneasc㔠5 minute. Astfel pieptul de raţă îşi va păstra sucul propriu, în caz contrar, în momentul în care se taie carnea, sucul se va scurge, iar carnea va rămâne seacă. Eu las pielea neacoperită, ca să rămână crocantă.

    Între timp se curăţă salata, se spală roşiile şi se taie în jumătăţi. Ingredientele pentru dressing se pun într-un borcan şi se agită borcanul până când compoziţia devine omogenă. Se toarnă peste salată şi se amestecă bine.

    Se pune salata pe farfurii. Se taie pieptul de raţă în felii subţiri şi se aşează peste salată. Se poate orna cu felii subţiri de parmezan.


Poze

Piept de rata cu salata
Piept de rata cu salata - poza 2
Piept de rata cu salata - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

17/10/2013

Uscat piept

(0) (1) Abuz
07/04/2013

Excelenta reteta !

(0) (0) Abuz
02/02/2013

Imi place

(0) (0) Abuz
05/01/2013

No comment!

(0) (0) Abuz
26/08/2012

Excelent

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5

Articole conexe

Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Ceapa, ridichi, salata…verdele de primavara! Delicii din cufarul marii - salata de icre Delicii din cufarul marii - salata de icre Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează