Petitchef

Rata cu portocale

Felul principal
4 porții
30 min
2 h 30 m
Dificil

Ingrediente

4

Preparare

  • Incingem cuptorul la 200 grade C.
    Spalam rata, o stergem de apa, o condimentam cu sare si piper.
    Legam copanele cu ata.
    Punem rata intr-o tava unsa cu ulei.
    Adaugam 500 ml apa si dam la cuptor pentru vreo 2 ore.
    In prima ora punem folie de aluminiu deasupra, dupa care se scoate si se intoarce rata.

    Intre timp spalam portocalele.
    Radem coaja de la 2 din ele si le stoarcem, pastrand sucul.
    A treia portocala o taiem felii subtiri, rotunde.
    A patra portocala o decojim, indepartam si pielita alba si taiem felii subtiri.

    Topim zaharul intr-o cratita de teflon, la foc mic.
    Cand este gata, se ia de pe foc si adaugam otetul, sucul de lamaie, sucul de portocala, feliile de portocala fara coaja si coaja rasa.

    Scoatem rata din cuptor, stecuram sosul si-l adaugam la amestecul de mai sus cu zahar caramelizat.
    Adaugam si untul, feliile de portocala cu coaja.
    Condimentam cu sare si piper.

    Turnam sosul peste rata.

    Bon Appetit!


Întrebări:




Comentarii (37):

08/08/2017

Am topit zaharul, asa cum spune reteta, iar cand am pus otetul si sucurile de portcala si lamaie, ce sa vezi, sa facut zaharul cocoloase de sticla...

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
10/11/2016

Excelent super bun

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
02/01/2015

Am servit aceasta reteta in noaptea dintre ani 2014/2015 si invitatii s-au aratat incantati. Am avut o rata crescuta la curte si a fost foarte grasa de aceea eu personal recomand degrasarea ratei inainte de a o gati, eu am curatat toata grasimea ce s-a putut si a iesit delicioasa. Multumesc autorului.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
23/05/2014

Am preparat aceasta reteta si a fost deliicioasa.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
11/03/2014

Delicioasa !!! Este o mancare fffff. fina !!! Sosul este de vis !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
04/01/2014

BUNA RETETA AM INCERCAT-O SI E SUPERBA !!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
21/12/2013

Excelenta reteta.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
17/09/2016

F f f delicios ``!!10

(0) (0) Abuz
01/06/2016

Very, very, very good.

(0) (0) Abuz
06/03/2015

Very,very good !!!

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 4

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Cum gătești un piept de rață în tigaie?
Cum gătești un piept de rață în tigaie?
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Piept de rata cu sos de trufe
Piept de rata cu sos de trufe
3 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
Cum să gătești un piept de rață la cuptor?
2 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salată de somon, năut și portocale
Salată de somon, năut și portocale
3 porții
19 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.8 / 5

Articole conexe

Carnea de rata – intre da si nu? Carnea de rata – intre da si nu? Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti! Americane, frantuzesti sau romanesti…tot clatite le numesti!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează