Holy Cannoli!Este imposibil sa determinam unde cannoli s-au facut mai intai. Cu toate acestea, istoric, originile lor sunt atribuite din cele mai vechi timpuri. In Sicilia, produsele de patiserie sunt puternic legate de ritualuri anuale, si prin urmare se crede ca si cannoli sunt un desert traditional al sezonului de carnaval. Carnevale, asa cum este denumit Carnavalul in limba italiana, este perioada inainte de inceperea Postului Mare.

Cannoli este un desert sub forma tubulara, care consta intr-o coaja crocanta de patiserie, prajita si umpluta cu Cannoli Cream (o crema facuta din branza ricotta indulcita). Coaja (cochilia) este un aluat facut din faina, zahar, oua, otet, sare, vanilie si apa, si contine, de obicei, un vin, dulce sau alt gen de vin. Aluatul este rulat in jurul unui matrite de forma cilindrica si prajit in ulei fierbinte. Cannoli poate fi in forma de tub, de corn sau conica, depinzand de matritele utilizate pentru prajit.

Desi cochiliile sunt in mod traditional umplute cu o varietate de creme dulci din branza ricotta, nimic nu contravine sa fie umplute cu o crema galbena sau cu una de ciocolata. Fiecare patiserie, restaurant sau cafenea are propria reteta, care le da un gust unic. Multe magazine de inghetata au umplut cojile cu inghetata, tranformand un desert italian intr-unul american.
Umplutura traditionala este dintr-o branza ricotta indulcita, si uneori amestecata cu coaja de portocala confiata sau alte citrice, fistic tocat, ciocolata rasa sau stropita cu o varietate lichioruri. Capetele pot fi decorate cu fistic tocat, daca fisticul a fost utilizat si in crema pentru umplere. Umplutura poate fi simpla si doar capetele decorate.
Cel mai bun lucru despre Cannoli este ca, pot fi umplute cu aproape orice tip de crema. Posibilitatille de umplere sunt nelimitate si pot fi frecvent schimbate pentru a satisface poftele, pretentiile sau gusturile proprii ori ale clientilor.

Fiecare inovatie culinara a contribuit la evolutia desertului cannoli, devenind astfel de la un desert vechi de patiserie, a carui coaja era umpluta cu o crema din ricotta din lapte de oaie si miere, la un deliciu culinar mult mai elaborat si mai rafinat.