Petitchef

Cannoli

Felul principal
4 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin se framanta un aluat fin care se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
  • Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire se taie discuri rotunde ori in forma de elipsa se infasoara discurile de aluat in jurul formelor de cannoli si de aici se pot prepara in 2 feluri se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos pt aproximativ 15 minute, se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F, nu inainte de le unge cu albus si presara cu migdalele macinate.
  • Si intr-un caz si-n altul se lasa la racorit si se desfac de pe forma, cu atentie sa nu se rupa ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) ori o lingura de Marsala se pot orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.

Rețete inrudite

YouTube



Întrebări:




Comentarii:

Yrem
Yrem, 17/08/2013

Cred sunt delicioase !!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Diplomat cu ciocolata si zmeura
Diplomat cu ciocolata si zmeura
6 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Priconuci
Priconuci
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Tort cu ciocolata alba si zmeura
Tort cu ciocolata alba si zmeura
8 porții
55 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3 h 40 m
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Holy Cannoli! Holy Cannoli!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: