Petitchef

Briose cu palarioara de crema ricotta

Desert
4 porții
10 min
45 min
Ușor
1026 Kcal
Pasiunea mea pentru briose am declarat-o deja intr-un alt post,asa ca…sa nu va mire pe cei care vedeti din ce in ce mai multe briose pe blogul meu

Am facut si in acest weekend briose,pe langa niste biscuiti de casa.Pentru briose am folosit aceeasi reteta,dar o mai scriu odata pentru cei care nu doresc sa rasfoiasca prin blog din lipsa de timp.

Ingrediente

Numarul de porții: 4
4 oua

10 linguri lapte

2 praf de copt

200 gr zahar tos

3 zahar vanilat

200 gr unt sau ulei

350 gr faina alba

sare

esenta vanilie si esenta de capsuni

Preparare

  • Se amesteca ouale cu lapte, ulei, zahar pana se topeste zaharul si apoi adaugam ingredientele uscate ramase, faina amestecata cu praful de copt. Si un praf de sare.

    La final am adaugat si 4 sferturi de pere din compot pentru a le da o alta aroma si esenta de visine. Aluatul astfel obtinut se pune in hartii de briose si evident in tava la copt.
  • Dupa ce briosele s-au racit,le-am facut si o palarioara de crema,de data aceasta cu branza Ricotta, unt si zahar pudra;

    200 gr unt la temperatura camerei

    250 gr branza ricotta

    50-60 gr zahar pudra.
  • Am amestecat aceste ingrediente,crema rezultata am pus-o intr-un pos si apoi am taiat putin varful briosei, am si scobit putin interiorul ei scotand o parte din miez si am introdus cat mai adanc posul si am umplut cu crema, am presarat niste fulgi de cioclata neagra (am dat pe razatoarea mare o tableta de ciocolata neagra 70%) am pus apoi aluatul taiat inapoi (pe unele briose).

    Pofta mare!
  • Mai multe retete gasiti pe blogul meu http://papabundetot.wordpress.com

Informații nutriționale (pentru o porţie):

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție = 292g
Calorii: 1026Kcal
  • Carbo: 125.2g
  • Grăsimi: 47.8g
  • Grăsimi sat.: 29.3g
  • Proteine: 20.6g
  • Fibre: 4.1g
  • Zahăr: 64.9g
  • ProPoints: 28
  • SmartPoints: 45

* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii



Comentarii:

19/03/2015

Bune

(0) (0) Abuz
19/03/2015

Prea mult praf de copt

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Foarte bune cred. nu am facut pan acum ,dar cred ca le voi incerca.

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Brosele arata bine doar ca imi plac cu diverse crème sa fie umplute ex crema de vanilie mascarpone si fructe

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Sint foarte buneeeeeeeee!

(0) (0) Abuz
25/05/2013

Mi se pare cam multe ingredientele dar o sa incerc sa vad rezultatulreal

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Briose cu dovlecel si branza de capra
Briose cu dovlecel si branza de capra
6 porții
45 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Briose cu ton, rosii si feta
Briose cu ton, rosii si feta
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Briose englezesti cu ou si bacon
Briose englezesti cu ou si bacon
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Briose cu palarioara de crema ricotta
Briose cu palarioara de crema ricotta
6 porții
1h30m
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Briose cu cirese si crema de sampanie
Briose cu cirese si crema de sampanie
15 porții
1h10m
Ușor
4.7 / 5

Rețete

Articole conexe

Cum sa faci supa crema!Cum sa faci supa crema!Crema de branzaCrema de branzaRicotta - urda italianaRicotta - urda italiana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: