Petitchef

Caponata siciliana - Petitchef

Caponata siciliană este cu siguranță unul dintre cele mai bune feluri de mânare făcut cu vinete, roșii și ceapă. Servit ca aperitiv în bruschetta sau ca acompaniament la carne, este bogat și foarte gustos. Fă-l vara sau iarna, pentru că îl puteți servi cald sau rece. Urmărește-ne pas cu pas pentru că, până la urmă, o rețetă bună este o rețetă comună.

Acompaniamente
6 porții
10 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spălați legumele. Tăiați vinetele și țelina în cuburi. Roșiile, tăiați-le în 2.
  • Într-o tigaie mare se pune mult ulei de măsline și se călesc bine vinetele. Prăjiți și dați. Pentru o variantă mai ușoară, adăugați puțin ulei de măsline într-o tigaie și căliți la foc mediu vinetele aproximativ 3 minute, adăugați treptat apă și lăsați-le până se înmoaie (aproximativ 10 minute).
  • Într-o altă tigaie căliti ceapa tocată mărunt cu puțin ulei de măsline. Se adaugă apoi pasta de tomate, țelina și măslinele feliate, caperele și roșiile cherry. Se lasă să fiarbă la foc mediu aproximativ 3 minute.
  • Se adaugă apoi vinetele, busuiocul, zahărul și oțetul. Asezonați cu sare. Se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mare aproximativ 10 minute.
  • Gata!

Observații:

Vinetele sunt prăjite sau sotate? În caponata siciliană, vinetele sunt prăjite în mult ulei până se rumenesc. Am făcut o variantă mai ușoară, călindu-le în puțin ulei de măsline și apă.

Cum se servește caponata? Poate fi servită în două moduri: ca aperitiv pus pe o bruschetă sau ca acompaniament la carnea la grătar, de exemplu. Opțiunea caldă sau rece depinde și de tine.

Cât timp se va păstra? Pune caponata într-un recipient ermetic și dă-l la frigider până la 1 săptămână.

Alte variante de caponata: În Catania, de exemplu, se adaugă ardei gras (roșu și galben).



Poze

Caponata siciliana - Petitchef
Caponata siciliana - Petitchef - poza 2
Caponata siciliana - Petitchef - poza 3
Caponata siciliana - Petitchef - poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Rulouri cu vinete si parmezan
Rulouri cu vinete si parmezan
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
Salată de căpșune, roșii, feta și busuioc
4 porții
10 min
Foarte ușor
3.8 / 5
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata panzanella - salata italiana
Salata panzanella - salata italiana
2 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5

Articole conexe

Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker! Petitchef testeaza si apreciaza Philips Multicooker! Video retetele de la Petitchef! Video retetele de la Petitchef! Petitchef va ajuta cu retete de torturi festive Petitchef va ajuta cu retete de torturi festive

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează