Petitchef

Rulouri de vinete si branza

Felul principal
4 porții
30 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4
1 vanata mare sau 2 medii

sare si piper

450 g branza ricotta

1 ou

1/3 cupa mozzarela pe razatoare

1-2 linguri parmesan ras, plus 3-4 linguri pentru - servit

10 frunze busuioc

ulei de masline

2 cupe de sos de rosii

1/2 cupa (cana) ulei de masline

1 ceapa tocata

2 catei de usturoi tocati

1 fir de telina

1 morcov tocat

sare si piper

2 cutii mari de rosii tocate (aprox 1 kg)

2 frunze de dafin

4 linguri de unt (optional)

Preparare

  • Se incinge gratarul si cuptorul la 190 grade Celsius (375 Fahrenheit).
    Vinetele se curata de coaja si de cotor, si se taie pe lungime in felii cu grosimea de 1/2 cm. Se intind pe o tava si se presara cu sare, se lasa 10-15 minute.
  • Se spala sub jet de apa ca sa se ia sarea, si se tamponeaza cu un servet sa se usuce. Gratarul se unge cu ulei sau cu spray de gatit, si se pun feliile de vinete, aproximativ 4 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc si se inmoaie. Se iau de pe gratar si se lasa sa se raceasca putin.
  • Se bate oul, se amesteca cu ricotta, apoi se adauga mozzarella, parmesanul si frunzele de busuioc taiate chifonade (in fasii lungi).
    Se ia amestecul de branza cu lingura, se pune o lingura pe o felie de vanata, se ruleaza, si se aseaza cu capatul dedesupt intr-o tava (sau cratita) unsa cu ulei.
  • La fel se fac toate feliile.Se pune sosul de rosii deasupra, se intinde peste toata tava. Se condimenteaza cu sare si piper. Se presara restul de parmesan si se baga la cuptor pentru 15-20 minute, pana cand vinetele sunt bine coapte. Dupa coacere, se presara ulei de masline deasupra.
  • Intr-o cratita mare se incinge uleiul pe foc mare, se adauga ceapa si usturoiul si se calesc pana devin lucioase, 5-10 minute. Se adauga telina si morcovul, se asezoneaza cu sare si piper, si se mai calesc 5-10 minute pana cand se inmoaie. Se adauga rosiile si funzele de dafin si se lasa pe foc mic, neacoperit, 1 ora pana cand se ingroasa. Se scot frunzele de dafin, se verifica de sare si piper. Daca este acru, se adauga untul, cate o lingura odata. Se da prin mixer pentru a avea consistenta dorita.
    Se poate pastra la congelator 6 luni, daca nu este folosit tot, se lasa sa se raceasca complet si se pune in pungi de plastic.

Poze

Rulouri de vinete si branza, poza 1Rulouri de vinete si branza, poza 2Rulouri de vinete si branza, poza 3Rulouri de vinete si branza, poza 4


Comentarii:

13/08/2013

Super. Azi fac

(0) (0) Abuz
08/07/2013

O reteta delicioasa!

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Rulouri de peste (merluciu) cu vinete
Rulouri de peste (merluciu) cu vinete
6 porții
1h10m
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Rulouri de vinete
Rulouri de vinete
4 porții
40 min
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Rulouri cu piept de pui si mozzarella
Rulouri cu piept de pui si mozzarella
4 porții
35 min
Ușor
3.9 / 5
Rețetă Rulou cu branza raclette
Rulou cu branza raclette
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Rulouri cu carne uscata si branza de capra
Rulouri cu carne uscata si branza de capra
8 porții
15 min
Foarte ușor
3.9 / 5

Rețete

Articole conexe

Mascarpone – o branza atipicaMascarpone – o branza atipica„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branza„La placinte inainte, la razboi inapoi!” – Placinte cu branzaCine nu iubeste salata de vinete?Cine nu iubeste salata de vinete?

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: