- Home
- Rețete
- Retete cu paste
- Cum sa faci paste proaspete de casa?
Cum sa faci paste proaspete de casa?
Pastele sunt un fel de fel de mancare simplu dar si satios, pe care il iubim cu totii! Va insotim pas cu pas in realizarea acestei retete testate si aprobate de intreaga echipa de la Petitchef!
Ingrediente
Numarul de porții: 2
200 gr faina
1lingura ulei de masline
Materiale
sucitor sau masina pentru paste
mixer
Preparare
- Puneti toate ingredientele in castronul mixerului, amestecati si framantati timp de 5 minute.
- Infoliati aluatul si puneti-l in frigider timp de o ora.
- Dupa odihna, se intinde aluatul cat mai subtire posibil, folosind masina de paste sau un sucitor.
- Taiati aluatul in forma dorita, cu o rola de taiat pizza sau cu o masina de taiat paste.
- Se fierb intre 3 si 5 minute in apa clocotita, in functie de grosimea aluatului.
- Gata!
Observații:
Framantarea: italienii intotdeauna framanta pastele de mana, dar poate fi plictisitor.
Informații nutriționale (pentru o porţie):
Nutriție:
Informații nutriționale pentru 1 porție = 157g
Calorii: 476Kcal
- Carbo: 69.7g
- Grăsimi: 12.7g
- Grăsimi sat.: 2.5g
- Proteine: 17.9g
- Fibre: 3.9g
- Zahăr: 2.2g
- ProPoints: 13
- SmartPoints: 14
* Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 calorii
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe