Petitchef

Peste, mamaliga prapadeste

Felul principal
4 porții
25 min
15 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Pentru mamaliga:

Preparare

  • Pestele se sareaza, se pipereaza, se da prin combinatia de faina si malai ( pun si in ea putina sare si piper),si se prajeste in ulei incins, se intoarce pe ambele parti, pana se rumeneste.
  • Usturoiul se curata, se da pe razatoarea mica,se freaca cu 2 linguri ulei,se adauga apa treptat(1/4 cana, trebuie sa fie ca un sos) si se potriveste de sare. Se poate adauga si putina zeama de lamaie.
  • Apa pentru mamaliga se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga sarea, untul, si se presara o mana de malai, si se lasa sa dea in clocot. Cand acest pasat fierbe, se pune restul de malai tot odata, se da focul mic si se lasa sa fiarba 10-15 minute, fara a se mesteca.
  • Cand este fiert se mesteca bine si foarte repede, cu telul sau cu mestecaul, cum e mai usor. Se niveleaza cu lingura, si se lasa pe foc pana cand rasufla, o sa faca un "fs".Se opreste focul, si mamaliga se rastoarna printr-o miscare rapida pe o farfurie.


Poze

Peste, mamaliga prapadeste
Peste, mamaliga prapadeste - poza 2
Peste, mamaliga prapadeste - poza 3
Peste, mamaliga prapadeste - poza 4
Peste, mamaliga prapadeste - poza 5
Peste, mamaliga prapadeste - poza 6
Peste, mamaliga prapadeste - poza 7
Peste, mamaliga prapadeste - poza 8
Peste, mamaliga prapadeste - poza 9

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Carnati cu mamaliga
Carnati cu mamaliga
2 porții
50 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Crochete de pește cu lămâie
Crochete de pește cu lămâie
6 porții
20 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pâté berrichon - ruladă de paște
Pâté berrichon - ruladă de paște
6 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Gradina de paste (humus si legume mici)
Gradina de paste (humus si legume mici)
10 porții
10 min
Foarte ușor
3.5 / 5
Rețetă Paste cu dovleac
Paste cu dovleac
2 porții
50 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Mamaliga, preparat traditional romanesc! Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează