Cum să gătim dovlecelul la tigaie?
votează acum
Ce poate fi mai bun decât o legumă prăjită pentru a vă însoți preparatele? Și din moment ce una dintre legumele noastre preferate este dovlecelul, am decis să vă împărtășim dovlecelul gătit la tigaie. De asemenea, va fi o rețetă anti-risipă, perfectă pentru dovleceii tăi ușor deteriorați ;-)
Ingrediente
1
Cost estimat: 0.96Euros€ (0.96€/porție)
Materiale
- tigaie
Preparare
Preparare5 min
Gătire10 min
- Spălați dovlecelul și curățați coaja. Tăiați-l rondele și apoi în sferturi.
Încingeți un strop de ulei de măsline într-o tigaie, la foc mediu. Adăugați bucățile de dovlecel. Puneți sare, piper și amestecați.
Lăsați să fiarbă 10 minute amestecând din când în când.
Gata!
FAQ ❓
Ce dovlecel să folosești?
Dovlecei lungi, verzi sau galbeni, dar si rotunzi daca doriti. Totuși, rețineți că cei rotunzi vor fi mai buni și mai potriviți pentru rețetele de legume umplute ;-)
Cât dovlecel de persoană?
Numărăm întotdeauna 250 gr de dovlecel de persoană, adică un dovlecel de mărime medie. Puteți găsi dovlecei de diferite dimensiuni și greutatea corespunzătoare:
* 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr
* 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr
* 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr
* 7 până la 14 cm inclusiv = 50 până la 100 gr
* 14 până la 21 cm inclusiv = 100 până la 225 gr
* 21 până la 30 cm inclusiv = 225 până la 450 gr
Ce ierburi și mirodenii să-mi condimentez dovleceii?
Aici am folosit sare și piper, dar nu ezitați să vă lăsați dorințele să vorbească! Pudră de usturoi, ceapă, ierburi provensale, curry, cimbru. Depinde de dvs.!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 181Kcal
- Carbo: 4.4g
- Grăsimi: 16g
- Grăsimi sat.: 2.3g
- Proteine: 2.5g
- Fibre: 4.3g
- Zahăr: 4.2g
- ProPoints: 5
- SmartPoints: 6
Informații nutriționale pentru 1 porție (269g)
Echipamente de gătit
Plită
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:




Punctează această reţetă