Petitchef

Painici fara framantare - crocante si moi

Va sugeram sa faceti singuri aceste panici, iar avantajul acestei retete este ca nu necesita framantare, deci este mai rapid de realizat ;-)
Urmati pasii nostri de pregatire si nu uitati sa ne spuneti parerea in comentarii.
Acompaniamente
12 porții
30 min
2 h 10 m
25 min
Foarte ușor
148 Kcal

Video

YouTube

Ingrediente

12

Preparare

  • Etapa 1 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Dizolvati drojdia in cantitatea mica de apa calduta si adaugati zaharul. Amestecati bine si lasati sa stea 10 minute la temperatura camerei.
  • Etapa 2 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Puneti faina si sarea intr-un castron mare si amestecati bine. Faceti o gropita in centru si adaugati drojdia, restul de apa calduta si laptele caldut.
  • Etapa 3 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Amestecati totul cu o lingura de lemn pentru a incorpora toata făina. Apoi formati o minge din aluat si acoperiti cu un prosop curat. Lasati sa se odihneasca 1 ora si 30 de minute la temperatura camerei.
  • Etapa 4 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Pudrati cu faina suprafata de lucru si transferati aluatul. Dati-i forma de minge si bagati capatele in interior. Puneti aluatul in vas si acoperiti-l cu vasul cu un prosop timp de 10 min.
  • Etapa 5 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Impartiti aluatul in 12 bucati egale de aproximativ 70 gr. Intindeti bucatile de aluat si asezati-le intr-o tava cu forme speciale, pudrata cu faina sau pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, pudrata cu faina.
  • Etapa 6 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Acoperiti cu un prosop curat si lasati sa stea 30 de minute la temperatura camerei. Pudrati cu faina, apoi faceti incizii pe partea de sus a painicilor.
  • Etapa 7 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Coaceti in cuptorul preincalzit la 230 de grade. Puneti in interior un recipient mic cu apa pentru a preveni uscarea. Coaceti aproximativ 25 de minute.
  • Etapa 8 - Painici fara framantare - crocante si moi
    Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Gata!

Observații:

Ce faina sa folosim pentru paine?
Toata faina care contine gluten este potrivita pentru aceste painici. Puteti utiliza T45 pentru a obtine paine alba sau, ca si aici, T80 pentru a obtine paine semi-integrala. Puteti face, de asemenea, un amestec de faina: 400 g de faina de grau si 100 g de secara, spelta sau faina de hrisca pentru a da aroma aluatului. Faina predominanta ar trebui sa ramana faina de grau.

Care este echivalentul drojdie proaspata / drojdie uscata?
Aici, echivalentul in drojdie proaspata este de 20 gr.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Informații nutriționale pentru 1 porție (74g)
Calorii: 148Kcal
  • Carbo: 29.6g
  • Grăsimi: 0.5g
  • Grăsimi sat.: 0.1g
  • Proteine: 5g
  • Fibre: 1.6g
  • Zahăr: 1.2g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 4

Poze

Painici fara framantare - crocante si moi, poza 1
Painici fara framantare - crocante si moi, poza 2
Painici fara framantare - crocante si moi, poza 3
Painici fara framantare - crocante si moi, poza 4
Painici fara framantare - crocante si moi, poza 5
Painici fara framantare - crocante si moi, poza 6

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 



Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Salata de fructe, desertul perfect! Salata de fructe, desertul perfect! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua! O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.