Pão de queijo, painici braziliene cu branza-petitchef

Aperitiv
Foarte ușor
35 min

Ce parare aveti despre painicile cu branza braziliene? Se potrivesc ca aperitiv? Pentru a inlocui chips-urile clasice vor fi perfecte :-) Pas cu pas, va vom insoti in realizarea acestor Pão de Queijo, cu ajutorul retetei noastre scrise si versiunii sale video. O reteta testata si aprobata de intreaga echipa de Petitchef! Pentru ca se utilizeaza faina de tapioca este o reteta "fara gluten" ;-)

Ingrediente

10

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 1Intr-o cratita puneti laptele si uleiul, puneti pe foc sidati in clocot.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 2Imediat ce fierbe, adaugati acest amestec peste faina de tapioca + sare. Amestecati bine.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 3Apoi adaugati branza si amestecati din nou.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 4In cele din urma adaugati ouale si amestecati bine. Acest pas este mai usor daca folositi un robot, dar nu este esential.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 5Luati putin aluat si formati o minge de marimea unei nuci.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 6Asezati bilele astfel formate pe o tava de copt si coaceti timp de 20 de minute la 180° C.
  • Pão de queijo, painici braziliene cu branza-Petitchef - Preparare etapa 7Gata

Punctează această reţetă

FAQ ❓

Ce este Pão de Queijo și de unde provine?

Pão de Queijo este o specialitate braziliană, un aperitiv delicios făcut din faină de tapioca și brânză, perfect pentru a înlocui chips-urile.
Da, deoarece se folosește faină de tapioca, această rețetă este complet fără gluten, fiind ideală pentru persoanele cu intoleranță la gluten.
Prepararea Pão de Queijo durează aproximativ 35 de minute, incluzând 15 minute de pregătire și 20 de minute de coacere.
Da, poți experimenta cu diferite tipuri de brânză, dar brânza emmental și parmezanul sunt cele mai recomandate pentru un gust autentic.
Pão de Queijo este delicios servit cald, ca aperitiv, și se potrivește perfect cu sosuri sau alături de o băutură răcoritoare.
PPetitchef_ro

Întrebări

Vis a vis de Hala Noua la Piata Obor, este o baracă mica și se fac acolo pe loc niște LANGOSE atât de bune că eu una nu am mai mancat pe nicaieri. Când am pofta mă duc tocmai acolo sa îmi cumpăr măcar o LANGOSA de pofta ...Atât de bune sunt calde. Voi Aveti rețeta lor ? ...Că nu mi au dat o când le-am cerut o....Multumesc anticipat

Multumim pentru pont!

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:
4.5/5, 10 voturi