Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare

(4.62/5 - 897 voturi)
131 comentarii

  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 2
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 3
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 4
  • COZONAC PUFOS CU NUCA SI CACAO FARA FRAMANTARE, Poza 5
Tipul rețetei:
Altele
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
35 min
Gata în:
50 min
Dificultate:
Foarte ușor

Ingrediente

- faina- 1kg ,
- 5 oua,
- 300 g zahar ,
- jumatate de pachet de unt 80% grasime,
- 5 linguri de ulei,
- 200 ml lapte ,
- nuca 400g,
- cacao 4 linguri,
- coaja de la 1 lamaie
- 2 portocale,
- esenta de rom-1 fiola,
- drojdie cruda 42 g ,
- zahar vanilat praf pentru ninsoarea finala .

Preparare

Etapa 1

Ouale se separa albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca cu nuca si cacaoa pentru umplutura.

Etapa 2

Pentru aluat se pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar sa dospeasca intr-un crater facut in faina. Cand "fierbe" drojdia se adauga galbenusurile , restul de zahar.

Etapa 3

Aromele, putina sare , uleiul si untul topit caldut ,nu fierbinte si se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat elastic, nu foarte indesat.

Etapa 4

Se acopera ligheanul cu folie si se lasa aluatul la cald o ora.Cu mainile unse cu ulei se imparte in 4 formandu-se sfere .

Etapa 5

Care se intind in forma de foaie si se umplu cu umplutura de nuci apoi se ruleaza. Ca sa obtinem un cozonac aratos si mare , impletim cate doua sucituri astfel apoi le asezam intr-o tava de cozonac bine unsa si tapetata cu faina.

Etapa 6

Lasam cozonacii la temperatura camerei sa creasca inca o ora. Ii ungem cu ou batut , apoi ii introducem in cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute .

Etapa 7

Cand sunt copti, se scot din forma si se presara cu zahar vanilat praf .

Întrebări:








Punctează această reţetă:

Comentarii (131):

15/04/2017

Am probat aceasta reteta,si a venit foarte bine.A trebuit sa modific cantitatea de lapte cu 200 ml lapte in plus,adaugind incet si cind era necesar pe timpul framintatului de circa 45 minuti (pina cind incepe sa se desprinda de pe màini.)Nu stiu insa daca venea la fel,fara sa fie framintat asa cum e mentionata la receta.Multumesc si felicitari doamnei Adriana Lucia !!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
13/03/2013

Super reteta! Traiasca cozonacul si cine a inventat aceasta minunata reteta, exact ca la mama acasa, doar ca e fara ardere de calorii....saraca mama ce mai framanta la cozonac, de-i sareau ochii din cap! Am facur reteta de Craciun in 2012, m-am indragostit de ea, si o fac mereu cand vrem dulcele de acasa... Fara doar si poate, iese la fix! Multumesc!!!!!

(0) (0) Abuz
DIANA30
DIANA30, 09/08/2015

Avem o oferta speciala si noua ! Obtii rezultate imediat si castigi bani ! Sistem cu totul perfomant si de incredere ! Satisfactia celor care vor ajunge sa castige bani in timpul liber , este garantata ! Cereti mai multe informatii la adresa de email zkz01&yahoo.com

(0) (0) Abuz
30/04/2016

Nu gasesc in reteta ce se face cu portocalele si cu coaja de lamaie : se pune in aluat sau in umplutura?
ce se face cu restul de zahar (jumatate merge in umplutura si doua linguri la drojdie)
am dat doua stele, insa de fapt nu m-am apucat inca de cozonac

(0) (0) Abuz
19/10/2013

O reteta foarte buna. Poate putin cam saraca in detalii necesare, dar pentru cine a mai facut cozonaci intelege tot :). O reteta corecta, cel putin pentru mine , e ca cea a mamei de acasa. Felicitari celei care a postat o.

(0) (0) Abuz
28/12/2015

Am incercat reteta si este foartea usor de facut iar rezultatul niste cozonaci pufosi ce ne-a amintit de gustul copilariei noastre. Ii multumesc din suflet doamnei Adriana Lucia Mara pentru aceasta reteta.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
02/05/2013

Fff buni au iestit cea mai buna si cea mai usoara reteta si cei mai bunui cozanaci au iesit ca toti au laudat cozonaci si mau intrebat de reteta dumnezeu sa iti dea sanatate ptr ca ai pus reteta pe said

(0) (0) Abuz
01/05/2016

E dezastru reteta asta, am incercat-o si eu si a iesit un aluat de paine putin dulce. Nu e completa iar lapte e foarte putin pentru atata faina, mie nu mi-a ajuns. Eu nu o recomand sub nicio forma.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
09/04/2015

Reteta este excelenta iar rezultatul este pe masura fara prea mare efort! ca si mentiune trebuie spus ca 300 g zahar sunt relativ putine eu unul prefer mai dulce si adaug aproximativ 600hr

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/12/2016

Cred că ai greșit rețeta. E prea puțin lapte pentru 1 kg de făină. Ar trebui 400 ml.
Lasă-te de sfaturi și pune mâna să înveți tu de la specialiști!

(0) (0) Abuz

Sort:    Filter:

Video sugerat

CROSTINI CU GORGONZOLA, NUCA SI MIERE


Rețete inrudite

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăZacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnăO mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!O mancare in culori, arome si texturi – Musacaua!Supa-enciclopedia culinara!Supa-enciclopedia culinara!

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic:

(c) Madeinwork | Mențiuni legale