Petitchef

Cozonac pufos cu nuca si cacao fara framantare

Altele
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
faina- 1kg ,

5 oua,

300 g zahar ,

jumatate de pachet de unt 80% grasime,

5 linguri de ulei,

200 ml lapte ,

nuca 400g,

cacao 4 linguri,

coaja de la 1 lamaie


esenta de rom-1 fiola,

drojdie cruda 42 g ,

zahar vanilat praf pentru ninsoarea finala .

Preparare

  • Ouale se separa albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca cu nuca si cacaoa pentru umplutura.
  • Pentru aluat se pune drojdia cu laptele caldut si doua linguri de zahar sa dospeasca intr-un crater facut in faina. Cand "fierbe" drojdia se adauga galbenusurile , restul de zahar.
  • Aromele, putina sare , uleiul si untul topit caldut ,nu fierbinte si se amesteca pana se incorporeaza toata faina si se obtine un aluat elastic, nu foarte indesat.
  • Se acopera ligheanul cu folie si se lasa aluatul la cald o ora.Cu mainile unse cu ulei se imparte in 4 formandu-se sfere .
  • Care se intind in forma de foaie si se umplu cu umplutura de nuci apoi se ruleaza. Ca sa obtinem un cozonac aratos si mare , impletim cate doua sucituri astfel apoi le asezam intr-o tava de cozonac bine unsa si tapetata cu faina.
  • Lasam cozonacii la temperatura camerei sa creasca inca o ora. Ii ungem cu ou batut , apoi ii introducem in cuptorul bine incazit la 180* pentru 35-50 minute .
  • Cand sunt copti, se scot din forma si se presara cu zahar vanilat praf .


Comentarii (133):

Adri, 04/12/2018

Am facut cozonac pentru prima data dupa aceasta reteta, Voi face mai des a iesit exceptional.

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
Carmen, 25/02/2018

Eu am mai adaugat rahat si stafide,zahar putin mai mult si arome (coaja portocala,lamaie,esenta rom,vanilie si zahar vanilinat).Este excelent,pufos si aromat!Lapte intra putin mai mult... :)

am gătit această rețetă
(1) (0) Abuz
Aura, 30/12/2017

Am facut reteta si anul trecut si anul acesta. A iesit perfect, insa am modificat putin reteta: am pus 400 ml de lapte, 500gr zahar ca mie-mi place mai dulce si 50 gr de drojdie. Anul acesta l-am facut pe de doua ori. Multumesc! Sarbatori fericite!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
19/08/2017

Foarte delicios!

(1) (0) Abuz
15/04/2017

Am probat aceasta reteta,si a venit foarte bine.A trebuit sa modific cantitatea de lapte cu 200 ml lapte in plus,adaugind incet si cind era necesar pe timpul framintatului de circa 45 minuti (pina cind incepe sa se desprinda de pe màini.)Nu stiu insa daca venea la fel,fara sa fie framintat asa cum e mentionata la receta.Multumesc si felicitari doamnei Adriana Lucia !!

am gătit această rețetă
(0) (0) Abuz
24/12/2016

Ii bine ca ii gata ii 50 minute dar aluatu sta la dospit 1 ora =))))

(1) (0) Abuz
24/12/2016

Cred că ai greșit rețeta. E prea puțin lapte pentru 1 kg de făină. Ar trebui 400 ml.
Lasă-te de sfaturi și pune mâna să înveți tu de la specialiști!

(0) (1) Abuz
08/11/2016

Excelent

(1) (0) Abuz
01/05/2016

E dezastru reteta asta, am incercat-o si eu si a iesit un aluat de paine putin dulce. Nu e completa iar lapte e foarte putin pentru atata faina, mie nu mi-a ajuns. Eu nu o recomand sub nicio forma.

am gătit această rețetă
(0) (1) Abuz
30/04/2016

Nu gasesc in reteta ce se face cu portocalele si cu coaja de lamaie : se pune in aluat sau in umplutura?
ce se face cu restul de zahar (jumatate merge in umplutura si doua linguri la drojdie)
am dat doua stele, insa de fapt nu m-am apucat inca de cozonac

(0) (0) Abuz

Sort:    Filtrează:

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: