Petitchef

Painici bagels

Altele
5 porții
4 ore
20 min
Ușor
Aceste painic isi au originea in comunitatile evreiesti din Polonia sec. al XVI-lea si foarte populare in acest moment in special in Statele Unite si Canada. Specific pentru Bagels este faptul ca se fierb 1-3 minute inainte de a se pune la cuptor.

Traditional painicile (chiflele) sunt rotunde sau inelate, pot fi simple aurii sau acoperite cu seminte de susan sau mac. Taiate in doua pot fi umplute cu crema de branza, gem, mezeluri, salate, peste afumat sau orice altceva va mai puteti gandi.

Ingrediente

Numarul de porții: 5

Pentru aluat :

375 gr faina

1 lingurita de sare

7 gr drojdie de panificatie proaspata

1 lingura sirop de trestie de zahar

2 linguri de ulei

200 ml apa


Pentru compozitia in care se fierb :

1,5 litri apa

1 lingura de sirop de trestie de zahar

1 lingura de sare

1 lingura de amidon din cartofi

seminte de susan sau seminte de mac pentru decor

Materiale

Robot de patiserie

Preparare

  • Etapa 1 - Painici Bagels
    Puneti faina in castronul robotului si sarea uneti-o pe lateral. Faceti un locas in mijoc si puneti drojdia si acoperiti-o cu faina ( aveti grija ca sarea sa nu atinga faina pentru ca ii distruge proprietatile). Adaugati uleiul, siropul de trestie de zahar si apa. Framantati la viteza medie timp de aproximativ 10 minute.
  • Etapa 2 - Painici Bagels
    Lasati aluatul sa creasca timp de 2 ore la temperatura camerei. Apoi, degazati aluatul (scoateti aerul prin apasarea acestuia) si taiati bucatii de aluat de aproximativ 120 gr.
  • Etapa 3 - Painici Bagels
    Formati o bila din fiecare aluat si in mijloc faceti o gaura pe care o largiti destul de mult pentru ca la fierbere ea se va mai reduce.
    Puneti painicile pe o tava de copt si lasati-le la temperatura camerei timp de 1 ora.
  • Etapa 4 - Painici Bagels
    Compozitia in care se fierb :
    Puneti apa, siropul din trestie de zahar si sarea intr-o oala mare. Amestecati lingura de amidon cu putina apa si adaugati amestec in oala.
  • Etapa 5 - Painici Bagels
    Cand apa fierbe, puneti usor cate un covrig. Se lasa 30 de secunde, apoi se intoarce cu o spumiera. Lasati-l din nou 30 de secunde, apoi scoateti-l afara. Asezati fiecare covrig intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
  • Etapa 6 - Painici Bagels
    Adaugati semintele (susan sau mac, daca doriti), apoi coaceti painicile timp de 20 de minute la 180° .
  • Etapa 7 - Painici Bagels
    Gata! Ati gatit bagels!

Video

YouTube

Observații:

Amidonul din cartofi: poate fi inlocuit si cu Maïzena, amidon din porumb
Siropul din trestie de zahar : poate fi inlocuit cu zahar brun
Pentru o crusta aurie puteti unge painicile cu galbenus de ou.




Punctează această reţetă:

Rețete inrudite


Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: