Petitchef

Bastonase de dovlecei crocanti

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Dovleceii se curata de coaja si se taie bastonase de lungime si grosime medie, dupa care se sareaza dupa gust si se lasa cam 15-20 minute la rece.
  • Intre timp, dam casul/telemeaua/branza prin razatoarea mica si amestecam cu pesmetul.
  • Iaurtul il amestecam cu uleiul.Luam fiecare bastonas de dovlecel si-l tavalim cu simt de raspundere prin iaurt, apoi il fardam cu pesmet si cas, si il asezam frumos la locul sau rezervat special in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Dam bastonasele la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute si servim dupa imaginatie si gust.Noi, i-a servit cu vesitul sos tzatziki si rosii cherry.


Poze

Bastonase de dovlecei crocanti, poza 1
Bastonase de dovlecei crocanti, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

givarom, 13/09/2016

Am mai gatit-o, o gatesc si deseara. Sunt foarte bune bastonasele !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Dovlecei crocanti la cuptor!
Dovlecei crocanti la cuptor!
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Spanish tapas: cartofi crocanti in sos picant
Spanish tapas: cartofi crocanti in sos picant
4 porții
30 min
Foarte ușor
3 / 5
Rețetă Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
Taitei chinezesti cu naut si dovlecei
1 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
Salata de dovlecei, branza de capra si lamaie
2 porții
1 h 10 m
Foarte ușor
3 / 5

Rețete

Articole conexe

Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă Zacusca - specialitate românească ce păstrează savoarea legumelor de toamnă 10 lucruri interesante despre dovlecei 10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei