Petitchef

Bastonase de dovlecei crocanti

Altele
4 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 4

300 g iaurt

50 ml ulei masline

200 g pesmet,

100 g cas ras ,

condimente.

Preparare

  • Dovleceii se curata de coaja si se taie bastonase de lungime si grosime medie, dupa care se sareaza dupa gust si se lasa cam 15-20 minute la rece.
  • Intre timp, dam casul/telemeaua/branza prin razatoarea mica si amestecam cu pesmetul.
  • Iaurtul il amestecam cu uleiul.Luam fiecare bastonas de dovlecel si-l tavalim cu simt de raspundere prin iaurt, apoi il fardam cu pesmet si cas, si il asezam frumos la locul sau rezervat special in tava tapetata cu hartie de copt.
  • Dam bastonasele la cuptorul preincalzit pentru circa 25-30 minute si servim dupa imaginatie si gust.Noi, i-a servit cu vesitul sos tzatziki si rosii cherry.

Poze

Bastonase de dovlecei crocanti, poza 1Bastonase de dovlecei crocanti, poza 2

Întrebări:




Comentarii:

givarom, 13/09/2016

Am mai gatit-o, o gatesc si deseara. Sunt foarte bune bastonasele !

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
Clafoutis cu dovlecei si branza de capra
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Dovlecei gratinati -simplu de facut
Dovlecei gratinati -simplu de facut
6 porții
1 oră
Foarte ușor
3.9 / 5
Rețetă Negresa cu dovlecei
Negresa cu dovlecei
8 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Dovlecei crocanti
Dovlecei crocanti
4 porții
1h15m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Dovlecei crocanti la cuptor!
Dovlecei crocanti la cuptor!
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.5 / 5

Rețete

Articole conexe

10 lucruri interesante despre dovlecei10 lucruri interesante despre dovlecei

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: