Petitchef

Biscuiti cu portocale

Altele
6 porții
15 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6
300 g untura

300 g zahar

2 oua

1 lingura otet

1/4 lingurita sare

1 fiola esenta de vanilie

Coaja rasa de la 2 portocale mari

600 g faina

Preparare

  • Frecam untura cu zaharul, pana ce aproape s-a topit zaharul si amestecul devine cremos, adaugam rand pe rand ouale, amestecand in continuare, apoi esentele si otetul, iar la final faina in care a amestecat sarea.
  • Cu o paleta, amestecam bine, sa se incorporeze toata faina, apoi dam aluatul la rece pentru 2h.
  • Luam cate o parte din aluat, il modelam pe planseta de lucru, il taiem in formele dorite si formam biscuitii. Ii asezam in tava tapetata cu hartie si ii dam la copt pentru 30. Intre timp pregatim urmatoarea tava si procedam la felpana terminam tot aluatul.
  • Dup ace s-au racit, ii sevim simpli sau cu glazura la alegere.

Poze

Biscuiti cu portocale, poza 1Biscuiti cu portocale, poza 2





Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Biscuiti cu ghimbir si portocale
Biscuiti cu ghimbir si portocale
2 porții
1h20m
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Biscuiti cu gem de portocale
Biscuiti cu gem de portocale
6 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post
Biscuiți cu portocale și ciocolată - de post
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Biscuiti vienezi
Biscuiti vienezi
6 porții
35 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Rulada portugheza cu portocale
Rulada portugheza cu portocale
12 porții
30 min
Ușor
4.4 / 5
Rețetă Trufe cu biscuiti oreo
Trufe cu biscuiti oreo
10 porții
50 min
Ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Deserturi cu biscuitiDeserturi cu biscuitiLa ce pot fi folosite cojile de portocale?La ce pot fi folosite cojile de portocale?Torturi cu biscuitiTorturi cu biscuiti

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: