Petitchef

Cornulete ce ti se topesc in gura

Altele
6 porții
10 min
5 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

Pentru aluat:

1 kg faina

3 linguri pline cu untura

2 linguri otet

6 galbenusuri

4-500 g smantana

coaja rasa de la o lamaie

un varf cutit sare


Crema:

6 albusuri

200 g zahar

250 g nuca macinata

1 zahar vanilat

esenta de rom

putina sare

2 linguri untura pentru uns foile

Preparare

  • Faina se freaca bine cu untura pina se amesteca bine.Separat se amesteca smantana cu galbenusurile si otetul,adaugam coaja de lamaie, dupa care se toarna peste faina si se framanta bine. Aluatul obtinut este destul de consistent si il impartim in 3 parti egale.
  • Din fiecare parte facem o foaie subtire ca de taitei care se unge cu untura topita .Presaram deasupra faina peste intreaga foaie si o facem sul.La fel procedam si cu celelalte doua parti. Dam la rece la frigider pentru 2 ore aluatul.
  • Facem crema:
    Albusurile cu sarea le batem tare spuma , adaugam zaharul si batem din nou pina se intareste albusul. Adaugam nuca macinata, zaharul vanilat si esenta de rom si amestecam bine.
  • Cu facutul cornuletelor putem proceda in doua feluri:
    Intindem una din cele 3 suluri in foaie foarte subtire , punem peste ea vreo 5 linguri de nuca cu albus si le intindem bine de tot intr-un strat cat mai subtire.Facem sul aluatul si il intindem apoi cu facaletul.
  • Taiem cu cutitul patrate pe care le indoim in doua ,le presam putin cu degetele pe o latura si punem fasiile obtinute in tava pe hartia de copt. Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , la 180 grade si lasam sa se coaca 25-30 minute.
  • In a doua varianta,sulul il taiem in fasii cam de 5 cm pe care le intindemm bine de tot cu facaletul. Impartim foaia obtinuta in 4 , adaugam cate o lingurita de nuca cu albus, rulam, dupa care asezam cornuletele in tava pe foaia de copt. Dam tava la copt cam 20-25 minute.
  • Dupa ce toate cornuletele sunt coapte si racite , le facem cu zahar praf deasupra.

Întrebări:




Comentarii:

24/02/2014

Sunt foarte delicioase

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate = 

Rețete inrudite

Rețetă Cornulete cu smantana umplute cu nuca
Cornulete cu smantana umplute cu nuca
4 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Cornulete umplute-bestial de gustoase
Cornulete umplute-bestial de gustoase
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cornulete fragede cu nuca(rahat)
Cornulete fragede cu nuca(rahat)
1 porții
1h45m
Ușor
4.6 / 5
Rețetă Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
Prajitura inteligenta cu vanilie si lamaie
8 porții
1h20m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1h35m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pad thaï cu tofu
Pad thaï cu tofu
4 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.