Petitchef

Foi cu frisca si nuca

Desert
6 porții
15 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

Numarul de porții: 6

pentru foi:

10 linguri lapte

10 linguri ulei

10 linguri zahar

un ou

o lingurita bicarbonat de sodiu stins cu otet

putina sare

faina cat cuprinde


Umplut:

600 g smantana pentru frisca

150 g nuca macinata

8 linguri cu varf zahar

Preparare

  • Pentru foi , amestecam toate ingredientele cu exceptia fainii si bicarbonatului, omogenizam, dupa care adaugam treptat faina, bicarbonatul stins si framantam pana obtinem un aluat destul de elastic, perfect pentru intins cu sucitorul.
  • Daca e prea tare mai adaugam lapte, in caz contrar mai adaugam faina.
  • Pe blatul de lucru infainat, din aluatul obtinut intindem trei foi, pe care le coacem pe dosul tavii, unsa cu margarina,, la foc mediu pentru aprox. 20 minute.
  • Frisca o mixam bine impreuna cu zaharul, timp de 10 minute.
  • Oprim cateva linguri de frisca pentru pus deasupra prajiturii iar in cea ramasa adaugam nuca macinata.
  • Asezam o foaie , punem jumatate din frisca cu nuca, a doua foaie, restul de frisca, a treia foaie si apoi frisca simpla.
  • Deasupra a pudrat cu pudra de ciocolata. Se taie doar dupa 24 ore.

Poze

Foi cu frisca si nuca, poza 1Foi cu frisca si nuca, poza 2



Comentarii:

23/12/2013

Foarte buna

(0) (0) Abuz
02/12/2013

Usor de facut dar este super

(0) (0) Abuz
14/11/2013

Am facut si eu si e foarte buna.multumesc ptr reteta

(0) (0) Abuz
18/10/2013

Buonissimo

(0) (0) Abuz
24/01/2013

Buna

(0) (0) Abuz
30/12/2012

Foarte buna e ok!...

(0) (0) Abuz
17/12/2012

Este si buna si aspectoasa

(0) (0) Abuz
30/12/2011

Delicioasa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:

Rețete inrudite

Rețetă Tarta cu vanilie si caramel
Tarta cu vanilie si caramel
10 porții
3h40m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salata de fasole boabe-petitchef
Salata de fasole boabe-petitchef
4 porții
55 min
Foarte ușor
3.4 / 5
Rețetă Verina cu rucola si sfecla rosie
Verina cu rucola si sfecla rosie
6 porții
35 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Foi de napolitana umplute cu nuca
Foi de napolitana umplute cu nuca
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Foi napolitana cu crema caramel
Foi napolitana cu crema caramel
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Foi de pandispan cu crema de mascarpone si angelli
Foi de pandispan cu crema de mascarpone si angelli
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.3 / 5

Rețete

Articole conexe

Nuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeNuca tigru – o pseudo nuca cu proprietati realeDeserturi cu nuca de cocosDeserturi cu nuca de cocosUleiul din nuca de cocos - un aliment complexUleiul din nuca de cocos - un aliment complex

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispozitie posibilitatea planificarii meniului pe zile, pe sapatamana, in avans pentru sarbatori.

De asemena aveti posibilitatea de aici sa printati meniul saptamanal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic: