- Home
- Rețete
- Retete de mancaruri cu cartofi
- Gnocchi de cartofi
Gnocchi de cartofi
Ingrediente
Numarul de porții: 4
1 kg cartofisarecca
300 g faina
Preparare
- Fierbem cartofii curatati de coaja in apa cu sare,timp de 15 minute;. Ideali sunt cartofii cu coaja rosie pt preparrea gnocchilor.
- Odata ce sunt fierti ii scurgem bine de apa si presam ca pt piure,trebuie sa-i lucram cat sunt fierbint;Piureul obtinut se amesteca cu faina putin cate putin,deorece compozitia poate cere mai multa sau mai putina faina.
- Formam rulouri subtiri,manevrand compozitia pe masa de lucru presarata cu faina,taiem bucati mici ii amestecam cu faina cernuta,ii lasam pe un platou tapetat cu faina si ii congelam,daca nu ii servim imediat;
- Se fierb in apa fierbinte sarata,iar in momentul in care vin la suprafata se scot cu un spumar si se servesc cu cxondimentul dorit.
Poze
Rețete inrudite
Rețete
Articole conexe