Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
Ați încercat vreodată să pregătiți gnocchi de cartofi acasă? Cu rețeta noastră veți obține o textură perfectă. Pregătirea este foarte rapidă și veți avea nevoie de foarte puține ingrediente pe care cu siguranță le aveți acasă: cartofi, ouă și făină. De asemenea, gătirea este foarte rapidă, vă veți da seama că sunt gata când ies la suprafață, apoi trebuie doar să le culegeți cu o paletă și să le puneți în o tigaie cu sosul dorit. Gnocchi de cartofi se potrivesc foarte bine cu clasicul sos de carne, cu un pesto tradițional genovez, cu creme de brânză. Puteți pregăti și dumneavoastră gnocchi de cartofi acasă, urmând procedura explicată pas cu pas și trucurile pe care le găsiți în secțiunea de sfaturi, după rețetă.
Mai întâi fierbeți cartofii: Spălați-i bine și puneți-i într-o oală cu apă rece (sarată) și când apa dă în clocot, lăsați cam 35 de minute (faceți oricum testul de gătire cu furculița, dacă sunt fierți dinții furculiței vor intra usor)
În acest moment, scurgeți cartofii și lăsați-i să se răcească repede în strecurătoare, apoi curățați-i de coajă și zdrobiți-i cu o furculiță (sau cu un zdrobitor).
Acum întindeți cartofii pe un tocător și adăugați făina, un praf de sare și oul. Apoi începeți să amestecați cu o furculiță, apoi frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și formați o minge (aluatul de gnocchi cu cartofi trebuie lucrat puțin)
Pudrați suprafața de lucru cu făină și tăiați o bucată de aluat. Apoi începeți să creați șiruri de aproximativ 2-3 cm
Tăiați șirurile de aluat în cilindri mici (alegerea mărimii vă aparține)
Apoi apăsați ușor bucata de aluat și întoarceți-o pentru a crea forma tipică de gnocchi.
Apăsați gnocchi de cartofi cu vârful unei furculiței (acest lucru nu este obligatoriu) și pe măsură ce îi pregătiți, puneți-i pe o tavă pudrată cu făină și lăsați-i să se odihnească aproximativ 20 de minute înainte de a fi gătiți.
Gatiti gnocchi de cartofi în apa clocotită, vor fi gata cand vor pluti la suprafata. Asezonați după preferință și serviți fierbinți.
Ce cartofi să folosim pentru a face gnocchi? Puteți folosi cartofi roșii sau cartofi galbeni. Dacă îi folosiți pe cei din urmă, vă sfătuim să alegeți cartofii vechi, deoarece conțin mai mult amidon.
Câte gniocchi de persoană? Porția potrivită este de aproximativ 180 g de persoană.
Cum se păstrează gnocchi de cartofi ? Gnocchi de cartofi se pot păstra câteva ore în afara frigiderului. Așezați-i pe o tavă de copt și acoperiți-i cu un prosop curat.
Pot păstra gniocchi în frigider? Se pot păstra și la frigider dar nu recomandam aceasta metoda deoarece umiditatea le va schimba consistența și îi va face gumoși.
Cum să păstrați gniocchi de cartofi după ce i-ați gătit? Puteți păstra gnocchi de cartofi fierți și condimentați la frigider pentru o zi. Puneți-i într-un recipient ermetic și prăjiți-i în tigaie înainte de servire
Pot congela gniocchi de cartofi cruzi? Sigur. Aranjați-i bine distanțați pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și puneți-o la congelator. După aproximativ 4 ore îi puteți transfera și în pungi de congelare pentru a economisi spațiu.
Cu ce pot condimenta gnocchi de cartofi? Acest format de paste proaspete se potrivește bine cu diverse sosuri de condimente. Puteți încerca gnocchi alla sorrentina (cu sos de rosii si mozzarella), gnocchi cu sos de carne, gnocchi cu pesto gnocchi cu ciuperci sau cu sosuri cremoase de brânză.
Pot face gnocchi cu cartofi fără riganocchi (planșetă pentru ghiocchi)? Da, rigagnocchi nu este un ustensilă obligatorie. Puteți pregăti gnocchi de cartofi fără a-i zgâria sau îi puteți zgâria cu vârful furculiței așa cum am făcut noi.
Pot face gnocchi de cartofi fără ouă? Da. Puteți face gnocchi vegani de cartofi făcând aluat fără ouă. Urmați aceeași procedură, dar adăugați încă 50 g făină.
Comentarii:
Foarte buni