Petitchef

Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!

Ați încercat vreodată să pregătiți gnocchi de cartofi acasă? Cu rețeta noastră veți obține o textură perfectă. Pregătirea este foarte rapidă și veți avea nevoie de foarte puține ingrediente pe care cu siguranță le aveți acasă: cartofi, ouă și făină. De asemenea, gătirea este foarte rapidă, vă veți da seama că sunt gata când ies la suprafață, apoi trebuie doar să le culegeți cu o paletă și să le puneți în o tigaie cu sosul dorit. Gnocchi de cartofi se potrivesc foarte bine cu clasicul sos de carne, cu un pesto tradițional genovez, cu creme de brânză. Puteți pregăti și dumneavoastră gnocchi de cartofi acasă, urmând procedura explicată pas cu pas și trucurile pe care le găsiți în secțiunea de sfaturi, după rețetă.

Altele
2 porții
5 min
20 min
2 min
Foarte ușor
524 Kcal

Ingrediente

2
Cost estimat: 1.02 (0.51€/porție)

Materiale

  • tocător
  • castron
  • oală
  • furculiță (sau zdrobitor de cartofi)

Preparare

  • Etapa 1 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Mai întâi fierbeți cartofii:
    Spălați-i bine și puneți-i într-o oală cu apă rece (sarată) și când apa dă în clocot, lăsați cam 35 de minute (faceți oricum testul de gătire cu furculița, dacă sunt fierți dinții furculiței vor intra usor)
  • Etapa 2 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    În acest moment, scurgeți cartofii și lăsați-i să se răcească repede în strecurătoare, apoi curățați-i de coajă și zdrobiți-i cu o furculiță (sau cu un zdrobitor).
  • Etapa 3 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Acum întindeți cartofii pe un tocător și adăugați făina, un praf de sare și oul. Apoi începeți să amestecați cu o furculiță, apoi frământați cu mâinile până obțineți un aluat moale și formați o minge (aluatul de gnocchi cu cartofi trebuie lucrat puțin)
  • Etapa 4 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Pudrați suprafața de lucru cu făină și tăiați o bucată de aluat. Apoi începeți să creați șiruri de aproximativ 2-3 cm
  • Etapa 5 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Tăiați șirurile de aluat în cilindri mici (alegerea mărimii vă aparține)
  • Etapa 6 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Apoi apăsați ușor bucata de aluat și întoarceți-o pentru a crea forma tipică de gnocchi.
  • Etapa 7 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Apăsați gnocchi de cartofi cu vârful unei furculiței (acest lucru nu este obligatoriu) și pe măsură ce îi pregătiți, puneți-i pe o tavă pudrată cu făină și lăsați-i să se odihnească aproximativ 20 de minute înainte de a fi gătiți.
  • Etapa 8 - Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
    Gatiti gnocchi de cartofi în apa clocotită, vor fi gata cand vor pluti la suprafata. Asezonați după preferință și serviți fierbinți.

Observații:

Ce cartofi să folosim pentru a face gnocchi?
Puteți folosi cartofi roșii sau cartofi galbeni. Dacă îi folosiți pe cei din urmă, vă sfătuim să alegeți cartofii vechi, deoarece conțin mai mult amidon.

Câte gniocchi de persoană?
Porția potrivită este de aproximativ 180 g de persoană.

Cum se păstrează gnocchi de cartofi ?
Gnocchi de cartofi se pot păstra câteva ore în afara frigiderului. Așezați-i pe o tavă de copt și acoperiți-i cu un prosop curat.

Pot păstra gniocchi în frigider?
Se pot păstra și la frigider dar nu recomandam aceasta metoda deoarece umiditatea le va schimba consistența și îi va face gumoși.

Cum să păstrați gniocchi de cartofi după ce i-ați gătit?
Puteți păstra gnocchi de cartofi fierți și condimentați la frigider pentru o zi. Puneți-i într-un recipient ermetic și prăjiți-i în tigaie înainte de servire

Pot congela gniocchi de cartofi cruzi?
Sigur. Aranjați-i bine distanțați pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și puneți-o la congelator. După aproximativ 4 ore îi puteți transfera și în pungi de congelare pentru a economisi spațiu.

Cu ce ​​pot condimenta gnocchi de cartofi?
Acest format de paste proaspete se potrivește bine cu diverse sosuri de condimente. Puteți încerca gnocchi alla sorrentina (cu sos de rosii si mozzarella), gnocchi cu sos de carne, gnocchi cu pesto gnocchi cu ciuperci sau cu sosuri cremoase de brânză.

Pot face gnocchi cu cartofi fără riganocchi (planșetă pentru ghiocchi)?
Da, rigagnocchi nu este un ustensilă obligatorie. Puteți pregăti gnocchi de cartofi fără a-i zgâria sau îi puteți zgâria cu vârful furculiței așa cum am făcut noi.

Pot face gnocchi de cartofi fără ouă?
Da. Puteți face gnocchi vegani de cartofi făcând aluat fără ouă. Urmați aceeași procedură, dar adăugați încă 50 g făină.

Informații nutriționale:

pentru 1 porție / pentru 100 g

Nutriție:

Calorii: 524Kcal
  • Carbo: 102.4g
  • Grăsimi: 3.4g
  • Grăsimi sat.: 0.9g
  • Proteine: 16.7g
  • Fibre: 6.7g
  • Zahăr: 5.8g
  • ProPoints: 14
  • SmartPoints: 15
Informații nutriționale pentru 1 porție (351g)


Poze

Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă! - poza 2
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă! - poza 3
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă! - poza 4
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă! - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

Mariana, 12/10/2023

Foarte buni

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi de cartofi cu pesto
Gnocchi de cartofi cu pesto
4 porții
37 min
Ușor
4.5 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Gnocchi alla sorrentina la tigaie
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
4 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
Gnocchi de mazăre cu sos de ciuperci
2 porții
24 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Weekendul motiv de Brunch? Weekendul motiv de Brunch? Secretele Coacazelor Negre Secretele Coacazelor Negre Secretele ascunse ale Bamelor Secretele ascunse ale Bamelor

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează