Petitchef

Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!

Când temperaturile scad, cel mai bun lucru de făcut este să vii acasă și să prepari o masă bună. Dacă este posibil, așezați pe o tavă și serviți în timp ce stați confortabil la TV, în fața serialelor tale preferate. Și am găsit rețeta perfectă: gnocchi cu smântână și ciuperci. Vă explicăm totul, pas cu pas mai jos.

Felul principal
2 porții
5 min
15 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

2

Materiale

  • O tigaie
  • Un castron
  • O lingură de lemn

Preparare

  • Într-un bol, rehidratăm ciupercile cu apă fierbinte. Acoperiți și lăsăți să stea 15 minute.
  • Între timp, tocați usturoiul și rumeniți-l într-o tigaie la foc mediu, cu un strop de ulei de măsline.
  • Adăugați ciupercile bine scurse de apă, smântâna de soia și puțin pătrunjel spălat și tocat.
    Adăugați sare și piper apoi amestecați.
    Aduceți totul la fiert, reduceți focul și gătiți aproximativ 5 minute, amestecând.
  • Adăugați gnocchi, amestecați și gătiți încă 5 minute în timp ce amestecați.
  • Serviți pe o farfurie și presărați cu restul de pătrunjel tocat. Poftă bună!

Observații:

Pot folosi ciuperci proaspete?
Ca regulă generală, se estimează că 15 gr de ciuperci uscate/deshidratate echivalează cu 100gr de ciuperci proaspete. Aici puteți înlocui ciupercile deshidratate cu aproximativ 200 gr de ciuperci proaspete, spălate și tăiate felii.

Cu ce ​​pot înlocui smântâna de soia?
Aici am testat această rețetă cu smântână de soia. Dacă vrei să păstrezi o rețetă fără lactate, o poți înlocui cu smântână de orez sau smântână de migdale. În caz contrar, folosește smântână proaspătă.

Cum se păstrează acest fel de mâncare?
Dacă ochii tăi sunt mai mari decât stomacul, poți păstra acest vas într-o cutie ermetică sau acoperit cu folie alimentară (sau folie de aluminiu), la frigider pentru 2-3 zile.

Cu ce ​​pot înlocui gnocchi?
Puteți înlocui gnocchi cu paste clasice. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să le gătiți în funcție de timpul indicat pe ambalaj, dar le veți scoateți cu 2-3 minute înainte. După ce le-ați scurs, le puteți adăuga în sos și le mai lăsați să fiarbă câteva minute.

Poze

Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!, poza 1
Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!, poza 2
Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!, poza 3
Gnocchi cu smântână și ciuperci: o masă reconfortantă!, poza 4

Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Gnocchi cu sos de rosii.
Gnocchi cu sos de rosii.
8 porții
1 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Gnocchi cu sos de mazare
Gnocchi cu sos de mazare
4 porții
45 min
Foarte ușor
4.2 / 5
Rețetă Gnocchi la cuptor cu sos de rosii
Gnocchi la cuptor cu sos de rosii
2 porții
30 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
Pui cu smantana si ciuperci - petitchef
1 porții
25 min
Foarte ușor
3.7 / 5
Rețetă Gnocchi de cartofi dulci
Gnocchi de cartofi dulci
4 porții
40 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
Supă asiatică de pui super aromată și reconfortantă
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Rețete

Articole conexe

Ciupercile și bucătăria românească Ciupercile și bucătăria românească O masa de Craciun spectaculoasa! O masa de Craciun spectaculoasa! Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.